Справжні плани Трампа для України, помилки Байдена та сила Америки: Наталія Мосейчук взяла ексклюзивне інтерв’ю у Майка Помпео

Майк Помпео — американський офіцер, республіканець, директор ЦРУ у 2017-2018 рр. та 70-ий Державний Секретар США. В ексклюзивному інтерв’ю Наталії Мосейчук він розповів, чи справді Дональд Трамп збирається розмовляти з путіним, що означали його слова про Володимира Зеленського та чи варто зважати на скандальну заяву кандидата у віце-президенти США Джей Ді Венса про нейтралітет та територіальні поступки України.

«Це просто кандидат у віце-президенти, і все, що він говорить - тому, що зараз вибори», — переконує Майк Помпео.

Він наголошує — рішення щодо підтримки України ухвалюватиме лише сам Дональд Трамп - якщо переможе на виборах.

«Справді, кандидат в президенти — це Дональд Трамп. І саме Дональд Трамп буде розбиратися з цим питанням», — стверджує Помпео.

Попри це, 70-ий Держсекретар не спростував інформацію про наміри Дональда Трампа особисто спілкуватися з володимиром путіним. І називає це «просто роботою».

«Президент Трамп і я зустрічалися з багатьма людьми, які вбивали американців. Я розмовляв з талібами, які вбили моїх друзів. Я зустрічався з Кімом (Кім Чен Ином - ред.), який нещодавно позбавив життя американського громадянина - утримуючи його в заручниках у Північній Кореї. Який знищив десятки тисяч своїх співвітчизників. Так, часто доводиться говорити з поганими людьми, адже саме вони стають джерелом найбільших бід. Тому нерідко доводиться мати справу з найгіршими злочинцями у світі… Це просто робота», — каже Майк Помпео.

Згадали в інтерв’ю і про слова Дональда Трампа на адресу Президента України Володимира Зеленського. Як відомо, раніше Трамп назвав українського лідера «найкращим продавцем у світі». Чи було це образою? Майк Помпео так не вважає.

«Я дуже добре знаю президента Трампа. Коли ви називаєте когось гарним продавцем - це комплімент. Президент Трамп саме такий. Він усе своє життя провів у бізнесі. Продаючи. Продавав Трамп-Тауер, здавав в оренду. Продавав квитки на курорти в Атлантік-Сіті та казино. Намагався залучити якомога більшу аудиторію на шоу «The Apprentice». Президент Трамп розуміє силу ефективної комунікації. Коли я думаю про гарного продавця - я уявляю саме це. Доносити важливі речі», — пояснює Держсекретар.

Відповідаючи на питання Наталії Мосейчук, Майк Помпео часто критикував адміністрацію президента Джо Байдена за слабкість та нерішучість — мовляв, це коштує життя українцям. Втім, він залишається переконаним — США не втратили своєї могутності і в майбутньому не поступляться своєю першістю у світі.

«Це найвеличніша країна в історії цивілізації. І вона залишається такою. Ми маємо чимало викликів. Ми шумне і непередбачуване місце. У нас є демократія в усій її повноті. І я люблю це. Люблю цю непередбачуваність. Люблю цей шум. У нас є чудові політики, і є не дуже - як у кожній країні. Така вже реальність… Якби вам довелося робити ставку на одну країну на найближчі 25 років - я впевнений, що ви знаєте, на яку саме. І я скажу вам, що вартість нашої фондової біржі та капітальних ринків абсолютно відображає те, що люди хочуть вкладати гроші в Сполучені Штати. Бо вони вірять у наші інституції та систему», — підсумував Майк Помпео.

Переглянути інтерв’ю Наталії Мосейчук з Майком Помпео можна на Youtube-каналі ведучої:

Новини заразКонтакти