У що пограти у квітні - розповідаємо про найцікавіші новинки місяця

У що пограти у квітні / Returnal

Від захопливих інді-проєктів до ремастерів культової класики.

Ось і настав квітень. Попередні місяці видалися не особливо багатими на великі релізи, але у квітні очікується цілий вал релізів найрізноманітніших ступенів важливості.

Ще вчора вийшов Outriders від авторів легендарного шутера Painkiller, 6 числа відбудеться реліз платформера з 90-х Oddworld: Soulstorm, а в кінці місяця користувачі PS5 зможуть пограти в ексклюзивну Returnal.

Outriders

Науково-фантастичний шутер від студії People Can Fly, яка подарувала світу Painkiller і Bulletstorm. Гравцям відводиться роль Першопрохідців, які відправляються з людської колонії під назвою Перше місто вглиб планети на пошуки джерела таємничого сигналу через ліси, гори і пустелі.

Напружені перестрілки, неймовірні сили героїв, цілий склад зброї і спорядженнь – візитна картка поляків з People Can Fly.

Oddworld: Soulstorm

Oddworld: Soulstorm – це "більш похмура і зловісна" частина серії, яка розгортається відразу після подій Oddworld: New 'N' Tasty 2014. Гравців чекає друга глава в повісті про героїчні пригоди Ейба, де йому належить зіткнутися з новими проблемами, освоїти нові навички, а так само вступити в сутичку з новим противником.

На новій консолі PS5 пригодницький платформер отримає підтримку 3D-звуку і особливостей геймпада DualSense – в ігровому процесі так чи інакше буде залучена потужна віддача і адаптивні тригери. Так, наприклад, гравець зможе відчути серцебиття Ейба за допомогою нової вібрації.

Before Your Eyes

Емоційна сюжетна пригода, де контролерами виступають ваші очі. Буквально.

Колектив GoodbyeWorld Games вирішив не розмінюватися на дрібниці зі своїм дебютним проєктом і відразу вдарився в експерименти – контролювати хід сюжету належить на власні очі, раз у раз моргаючи (процес фіксується вебкамерою).

Події Before Your Eyes розгортаються після смерті головного героя, якому тепер потрібно озирнутися на залишене позаду життя і заново пережити найважливіші її епізоди. За словами авторів, інноваційне управління укупі з емоційним аспектом не залишать гравців байдужими.

8Doors: Arum's Afterlife Adventure

2D-платформер з елементами метроідванії, на сюжет якого вплинули корейські народні казки, що оповідають про загробне життя. Інтригує, чи не так?

У 8Doors: Arum's Afterlife Adventure гравцям відводиться роль дівчини Арум – вона добровільно відправляється в царство мертвих, аби відшукати там свого батька. Нас чекає цікава подорож через вісім різних локацій, битви неупокоєними противниками і допомога заблукалим душам.

Cozy Grove

Милий симулятор життя, в якому ви будете бродити по мінливому острову з примарами і допомагати неспокійним духам.

Джерелом натхнення для Cozy Grove були симулятори життя, які дозволяють гравцеві розслабитися, спокійно досліджувати місцевість, і вибирати прикраси та одяг на свій смак. Однак, розробники пішли далі і привнесли в жанр щось своє: так в грі з'явилася процедурна генерація, шляхом якої острів постійно змінюється. Хто знає, що ви виявите при наступному заході в гру?

Крім того, в грі передбачена сюжетна кампанія на 40 годин. Однак, за словами розробників, на те, щоб відшукати всі секрети острова і випробувати все, що він може запропонувати, знадобиться пару місяців. Користувачі, які купили гру на PS4, зможуть безплатно отримати версію для PlayStation 5 і перенести файли збережень.

Ремастер Shadow Man

"Відреставрована" версія колись культового екшену за містичними коміксами Гарта Енніса, творця "Проповідника" і "Пацанів". Оновлена версія запропонує користувачам підтримку широкоформатних моніторів і 4К-дозволу, покращене управління, оновлений штучний інтелект і геймплей, а також поліпшену картинку.

Крім того, гравців чекають повністю перезаписаний звук, а також вирізаний контент, що не увійшов в оригінальну версію 1999 року.

Ashwalkers

Пригода в антуражі безвихідного постапокаліпсису, автором якого виступає один з колишніх співзасновників Dontnod – ці хлопці зробили Life Is Strange.

За синопсисом, команда з чотирьох осіб перетинає випалену пустелю, що залишилася на місці колишньої цивілізації. По дорозі гравцям належить добувати ресурси, розподіляти їх між учасниками, а також стежити за їх відносинами один з одним і психологічним станом кожного персонажа. Загалом, гра для шанувальників This War of Mine.

NieR Replicant ver.1.22474487139

Ремастер рольового бойовика NieR Replicant, присвячений десятиліттю серії NieR. У створенні перевидання взяли участь ключові розробники оригіналу: геймдизайнер Еко Таро, продюсер Есуке Сайто і композитор Кейіті Окабе.

За словами розробників, Replicant ver.1.22474487139 не є ремастером або ремейком у звичному розумінні, перед нами нібито абсолютно нова версія гри з усіма витікаючими, включаючи нову графіку, повністю перезаписаний саундтрек і зміни в геймплеї. Сюжет же залишиться колишнім і розповість про юнака Ніра, який намагається врятувати від загадкової хвороби свою молодшу сестричку Йону.

Days Gone на ПК

Байкерський екшен з PlayStation 4, Який Sony вирішила випустити на ПК. Тут є захопливий сюжет, дослідження світу, перестрілки, маса побічних завдань, багато (іноді занадто багато) зомбі і кілька фракцій різного ступеня божевільності.

Якщо ви раптом не в курсі, у квітні Days Gone потрапить в добірку PS Plus для PS4, а власники PS5 можуть в неї пограти вже давно в рамках PS Plus Collection. Що стосується ПК-версії, її можна буде купити в сервісі Steam.

Ремастер Rome: Total War

  1. Дата виходу: 29 квітня.
  2. На чому грати: ПК

В кінці місяця вийде ремастер однієї з кращих стратегій 2000-х – Rome: Total War, у яке, окрім оригінальної гри, ввійдуть доповнення Alexander і Barbarian Invasion.

Шанувальників чекають адаптований під 4K-дозволу і надширокі екрани ігровий процес, поліпшена графіка, можливість обертати карту в будь-якому напрямках, а також 16 додаткових фракцій.

Важливе уточнення: всі власники оригіналу до 1 червня можуть купити гру зі знижкою в 50%. Попередні замовлення в магазині Steam вже відкриті.

Returnal

Днем пізніше власники PlayStation 5 зможуть оцінити новий ексклюзив Returnal, створений розробниками Resogun. По суті, це найдорожчий і найтехнологічніший рогалик в історії, сюжет якого розповідає про космічну дослідницю селену.

Дівчина потрапляє на таємничу планету під назвою Атропос, де виявляються останки стародавньої цивілізації, але просто взяти і все там вивчити не дадуть місцеві мешканці, які налаштовані вкрай вороже інтрига ще й в тому, що кожен раз, коли героїня вмирає, планета практично повністю змінюється.

Загалом, концепт вельми і вельми цікавий, чекаємо релізу.

А вже в травні нас чекає нова частина Resident Evil, ремастер культової трилогії Mass Effect, стильний екшен Deathloop від творців Dishonored і багато чого ще.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти