Шість нових функцій, які додадуть до Android цієї зими

Смартфони на Android / TechRadar

Серед них – запуск Android Auto в Україні.

Компанія Google оголосила про шість нововведень, які стануть доступні у фірмових сервісах компанії до майбутніх новорічних свят. Важливо відзначити, що оновлювати Android для цього не доведеться, оскільки все це буде здійснено на рівні додатків.

Серед них – нова вкладка Go Tab в "Google Картах", запуск Android Auto в 36 нових країнах, включаючи Україну, а також можливість поділитися додатками через Nearby Share. Випробувати фішки зможуть користувачі мобільних пристроїв під управлінням Android 6.0 Marshmallow і новіше, а щось з'явиться і на iOS.

Emoji Kitchen

У фірмову клавіатуру Gboard додадуть більше комбінацій для функції "Emoji Kitchen", яка вперше дебютувала в жовтні. Вибравши два емодзі, клавіатура запропонує комбінацію з використанням обох, а подвійний "тап" на один смайлик видасть більше сотні рекомендацій. Обіцяють, що кількість можливих комбінацій перевищує 14 тисяч одиниць.

Nearby Share

Функція Nearby Share, що дозволяє обмінюватися між Android-пристроями різними файлами, навчиться ділитися додатками з Google Play з близьким оточенням. У розділі "Мої програми та ігри" магазину з'явиться спеціальна вкладка, де можна вибрати потрібні предмети й відправити їх навіть без підключення до Інтернету.

Voice Access

Сервіс Voice Access для взаємодії з системою за допомогою голосу, створений полегшити життя людям з обмеженими можливостями, з'явиться на всіх пристроях під управлінням Android 6.0 і новіше. Раніше вона була доступна тільки на Android 11.

Go Tab

У додатку "Google Карти" з'явиться вкладка Go Tab для швидкої побудови навігації до обраних місць без необхідності вводити адресу вручну. Сервіс відразу покаже інформацію про пробки по дорозі, а також видасть приблизний час прибуття. Дана фішка буде доступно не тільки на Android, але і на iOS.

Google Play Books

У магазині Google з'являться аудіокниги, озвучені за допомогою голосу, який згенерований штучним інтелектом і майже не відрізняється від голосів справжніх людей. Інструмент автоматичного озвучування буде доступний на початку наступного року, а зараз проходить бета-тестування.

Android Auto

Останнім нововведенням виявився запуск Android Auto в 36 нових країнах, включаючи Україну. При цьому додатки й сервіси Google з'являться на приладовій панелі сумісних автомобілів для всіх, хто використовує версію Android 10 або новіше (для пристроїв під управлінням Android 9 і нижче необхідно встановити спеціальне докладання).

Раніше пошуковий гігант назвав найпопулярніші ігри та програми для мобільних пристроїв на операційній системі Android.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти