"Прощавай, друже": Microsoft припиняє підтримку Internet Explorer

Microsoft блокує Internet Explorer

Старий браузер вже зовсім скоро виявиться не при справах.

Раніше цього року корпорація Microsoft оголосила про припинення підтримки "дідка" Internet Explorer, остання номерна версія якого була представлена ще у 2013 році. Однак простим нагадуванням справа не обмежилася — вже найближчими днями користувачі класичного браузера почнуть отримувати ще більш наполегливі повідомлення про необхідність "переїзду" на новий браузер Microsoft Edge (Chromium).

Розробники опублікували список з 1156 сайтів, які в листопаді перестануть підтримуватися браузером Internet Explorer починаючи з 19 числа наступного місяця. Instagram, Facebook і багато інших, серед них популярні ресурси, такі як YouTube, Instagram, Twitter, Facebook і багато інших.

При заході на один з таких сайтів браузер покаже користувачеві заглушку з інформацією про те, що сайт не оптимізований для перегляду на класичному додатку. Як результат, Internet Explorer запропонує відкрити сайт в браузері Edge.

Нагадаємо, що офіційний реліз оновленого браузера Microsoft Edge на основі Chromium відбувся 15 січня цього року. Станом на сьогодні ідейний спадкоємець Internet Explorer є другим за популярністю браузером у всьому світі — попереду лише Google Chrome.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти