Найкращий еквалайзер для Windows 10: ТОП-5 програм для поліпшення звуку

Найкращі еквалайзери для Windows 10 / MakeUseOf

У даній статті ми зібрали найцікавіші та найзручніші варіанти, які допоможуть налаштувати параметри звуку під свої потреби.

Еквалайзер – це спеціальне програмне забезпечення, яке допомагає усунути різні спотворення звуку. Існує більш популярна назва даного ПО в нішевій сфері – темброблок. Він працює на основі налаштування смуг частот, видалення або зміни звуків на тій чи іншій доріжці.

Еквалайзер для Windows 10 базується на взаємодії з амплітудами кожного джерела шуму або звуку, регуляції гучності кожного з них, а також додатковому міксі загальної картини композиції. Таким чином, програми дозволяють вирівняти частотні хвилі звукового сигналу до рівня, комфортному користувачеві.

Найчастіше, презентовані у вигляді утиліт, які надають можливість редагувати звуковий файл без його відтворення.

Спектр завдань, який виконує еквалайзер у Windows 10

В першу чергу, призначення даної програми – поліпшити якість звуку. Досягнення цієї мети можливо різними способами. Так, еквалайзер на пк допоможе:

Кращий еквалайзер для ПК

Завантажити еквалайзер можна дуже просто. Для цього достатньо вбити в пошуковий рядок відповідний запит. Нижче будуть наведені кращі варіанти утиліт, які будуть повною мірою виконувати свою роботу, а також розглянуто стандартний еквалайзер windows 10.

1) інтегрований еквалайзер

Стандартна надбудова в операційній системі Віндовс. Надає досить убогий набір функцій, проте часто їх достатньо, щоб виконати запити початківця користувача. Знаходиться він в Налаштуваннях Динаміка комп'ютера або ноутбука.

З переваг можна виділити те, що він поставляється разом з установкою ОС, а також має зрозумілий для користувача інтерфейс, заснований на роботі з повзунками.

2) RealtekHDAudioManager

Безкоштовна утиліта, яка надає можливість працювати одночасно з 10-ма смугами частот. Він працює на базі звукових карт Realtek, а тому може автоматично встановлюватися разом з драйверами до пристрою. Не вимагає спеціальних знань для роботи, інтерфейс інтуїтивно зрозумілий.

Також існують автоматичні функції для придушення шумів, луни, а також можливість взаємодіяти з багатопотоковими записами. Може створити імітацію запису на вулиці або в порожній кімнаті.

3) Equalizer APO

Повністю безкоштовна утиліта. Відмінністю від попереднього варіанту є те, що Equalizer APO відкриває можливість роботи з 20 смугами частот одночасно. Крім того, є функції, які дозволяють управляти звуками в режимі реального часу.

Інтерфейс зрозумілий, а тому розібратися з програмою зможе навіть початківець користувач. Підтримує різні програвачі.

4) Viper4Windows

Безкоштовний 18-ти смуговий еквалайзер, розроблений китайським ентузіастом. У ньому є режим реверберації, а також вбудований компресор звукового сигналу, який дозволяє взаємодіяти з частотними режимами, змінювати їх гучність, а також вирівнювати звучання.

З недоліків можна виділити складності з установкою і в розумінні інтерфейсу. Однак, в будь-якому випадку, це гідна програма, яка швидко допоможе вирішити безліч завдань.

5) Breakaway Audio Enhancer

Більш професійний варіант звичних еквалайзерів. Коштує в районі 30 доларів, проте є пробна версія на місяць. Він базується на емуляції звукової карти в системі та наданні роботи з нею в режимі реального часу.

На виході можна отримати дуже чисте і збагачене додатковим ефектами звучання. Є безліч вбудованих пресетів, за допомогою яких можна створювати власні звукові доріжки. Мінусом програми можна виділити неможливість Налаштування смуг самостійно. Утиліта повністю працює на готових пресетах.

Раніше ми розповідали, як під'єднати бездротові навушники до найрізноманітніших пристроїв.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти