Google зачистить Play Маркет від "клікбейтних" додатків

Google зачистить Play Маркет / 9to5Google

Відтепер компанія вимагатиме від розробників бути максимально прозорими з користувачами.

Магазин додатків Google Play славиться величезним вибором ігор, програм, тим і іншого, що можна завантажити і встановити на свій смартфон/планшет. Щоправда, чималу їх частину складають "клікбейтні" програми, які, зазвичай, мають мало спільного з реальним продуктом.

У зв'язку з цим в Google оновили правила публікації в Google Play, зробивши їх більш суворими і заборонивши користуватися різноманітними хитрощами.

За новими вимогами не можна використовувати клікбейт, чудові форми і емодзі в назвах, робити описи, які не відповідає дійсності, а також копіювати або імітувати назви інших популярних додатків. Ці правила набудуть чинності з червня 2021 року. Перелік вимог досить суворий і конкретний.

На сторінці для розробників Google наголошує на наступних пунктах:

Для наочності в Google підготували приклад ідеального оформлення і кілька варіантів поганого:

У Google відзначили, що після того, як нові правила наберуть чинності, ті софтмейкери, які не будуть їм слідувати, втратять можливість потрапляти на головну сторінку Google Play і в розділи рекомендацій.

Раніше Google почала поширювати серед Android-користувачів оновлений магазин Google Play, в якому з'явилася нова функція "Оптимізація установки додатків", що збільшує швидкість завантаження і роботи додатків.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти