Гендиректор Tesla Ілон Маск одним твітом зробив нікому невідому компанію багатою

Ілон Маск порадив користуватися месенджером Signal / The Forbes

Після повідомлення Маска, інвестори скупили акції Signal, яка не має відношення до однойменного месенджера.

Зміни в політиці конфіденційності месенджера WhatsApp, які дозволять передавати особисті дані користувачів у Facebook, залишили небайдужим не тільки Павла Дурова.

Днями гендиректор Tesla Ілон Маск написав короткий твіт: "Use Signal". На тлі цих двох подій месенджер Signal з власним алгоритмом наскрізного шифрування зафіксував активний приріст нових користувачів, який навіть викликав навантаження – деякі люди зіткнулися із затримкою при верифікації телефонного номера при реєстрації.

Після зростання популярності месенджера інвестори кинулися купувати акції Signal – 7 січня вони виросли на 527 %, а через день – ще на 91 %. Вартість за папір збільшилася з 60 центів до 7,19 долара США. Ринкова капіталізація компанії зросла з $55 мільйонів до $660 мільйонів.

Але найцікавіше тут те, що інвестори переплутали популярний додаток з маловідомою маленькою фірмою зі схожою назвою Signal Advance, яка ніякого відношення до месенджера вона не має. Про це повідомили самі розробники.

Signal що це

Signal – це стрімко набирає популярність месенджер, головною особливістю якого є повноцінна захищеність всієї пересилається інформації за допомогою наскрізного шифрування. Доведено, що даний месенджер не збирає метаданих про своїх користувачів – інформацію, яка необхідна розробникам для аналізу цікавлять тем серед користувачів.

Також месенджер дозволяє користувачам автоматично розмити обличчя людей на фотографіях, щоб захистити їх особистості.

Завантажити Signal на iOS & Android.

Раніше Apple та Amazon приєдналися до Google та оголосили про блокування у своїх магазинах додатки Parler.

Parler – соціальна мережа, популярна серед консервативних користувачів, зокрема прихильників Дональда Трампа. Вона була заснована у 2018 році. Автори описують свій продукт як "соціальну мережу зі свободою слова, де ви можете вільно говорити та відкрито висловлювати свою думку".

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти