Євросоюз включив Telegram і ВКонтакте до списку "спостереження за піратством": які наслідки

Telegram / Скріншот

Втім, обидва ресурси проти включення їх до такого переліку заперечували.

Європейська комісія опублікувала документ зі списком ресурсів, які можуть отримувати вигоду від піратства. На цей раз він поповнився соціальними мережами, в число яких увійшли месенджер Telegram і соціальна мережа VK.

Сам список формується на основі звітів груп правовласників. За даними Єврокомісії, користувачі обох ресурсів "обмінюються нелегальним контентом, зокрема музикою, книгами, новинними публікаціями, фільмами та телепрограмами".

У документі говориться, що самі ресурси заперечували проти такого рішення, стверджуючи, що обидві платформи активно взаємодіють з правовласниками по найрізноманітніших напрямках і забезпечують захист авторських прав за допомогою технологій цифрових відбитків.

Також VK продовжує роботу над підписанням угод з неохопленими попередніми домовленостями правовласниками. Будь-який правовласник може повідомити про порушення прав через електронну форму – розбором звернень займається спеціальна служба модерації.

Ніяких санкцій за потрапляння в цей список Єврокомісією не передбачено – принаймні, на поточний момент. За задумом, дана норма повинна спонукати місцеві правоохоронні органи вжити заходів щодо обмеження доступу до піратських ресурсів.

Telegram

Раніше ми повідомляли, що Міністерство юстиції США направило до суду позов проти Google, звинувативши компанію в монополізмі. Влада вважає, що в американській корпорації занадто багато контролю над глобальним ринком цифрової реклами, який оцінюється в сотні мільярдів доларів.

Міністерство юстиції та генпрокурори вже звернулися безпосередньо до конкурентів пошуковика і третім сторонам на предмет яку частину бізнесу Google слід продати – більшість висловилися за фірмовий браузер.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти