Як виявити підміну алкоголю в барах - що підмішують бармени в напої

Як перевірити якість коктейлю / Pixabay

Із відкриттям ресторанів та пабів в Києві постало питання про якість поданих напоїв та їжі. Розсліжувачі з Таємного агента дали пораду, як убезпечити свій організм від неякісних коктейлів

В Києві почали відкриватися заклади з алкогольними напоями - бари, кафе, ресторани та паби, але не секрет, що вони понесли збитки за час карантину.

Як обрати заклад для відпочинку, щоб не опинитися на лікарняному ліжку від неякісних напоїв? Адже недобросовісні бармени можуть приготувати коктейль, яким ви не насолодитесь, а отруєтесь. Про "фокуси"  за барною стійкою дізнавалась журналістка проекту Таємний агент, що показує Новий канал Олександра Башкатова.

"Я влаштувалась барменом в один із столичних пабів. Заклад пропонує гостям не лише хмільні напої, а й широкий вибір коктейлів. На власні очі побачила, як їх тут готують. Зізнаюсь, була неприємно вражена", – розповідає агентка.

Журналістка каже, що бармен міксував у коктейль не елітні напої, а горілку.

"Він зовсім не дотримувався рецептури. В технологічній карті було написано по 20 грам кожного інгредієнту, а він лив "на око". Так, мірним стаканом не користувався. А ще замінював текілу та ром на дешевший алкоголь", - розказала вона Главреду.

Більше того, працівник закладу замість чотирьох інгредієнтів давав  три.

"Хлопець на всьому економив. І постійно мені повторював, що й я маю навчитись робити такі махінації. За його словами, лимону можу недодати, де треба лікер – краще горілку з соком. Головне, щоб клієнт не бачив, як готується його напій", – розповідає журналістка.

Олександра Башкатова / Прес-служба

Олександра розповіла, що меню закладу не відповідає технологічним картам. Відвідувач обирає коктейль за описом або малюнком з меню, а йому приносять зовсім інший напій.

"Слід замовляти коктейлі на барі і ретельно стежити за тим, що вам ллють в келих", - рекомендувала Олександра читачам Главреда.

Якщо сумніваєтесь в якості інгредієнта, то попросіть окремо його продегустувати. Так ви зможете виявити підміну алкоголю.

Раніше експерт-пивовар порадив, як краще вибрати якісне пиво, щоб не отруїтися.

Вмикайте щопонеділка о 15:30 програму Таємний агент на Новому каналі

Автор: Олександр Галайда
Новини заразКонтакти