Як зберегти мотивацію до роботи - 5 способів від психолога

Як не втратити мотивацію-Наталія Борисова / Новий канал

Робота іноді може стати рутинною, і тоді поступово співробітники втрачають продуктивність через мотивацію. Як з цим справлятися - радить психолог реаліті Від пацанки до панянки.

У всіх бувають дні, коли неможливо змусити себе працювати. Нічого не хочеться робити, руки самі по собі опускаються, і з'являється бажання покласти заяву про звільнення на стіл начальнику.

Не покращує ситуацію і карантин через коронавірус, який не спрощує ситуацію, а додає стресових факторів.

Тому не треба поспішати і міняти роботу. Психолог реаліті Від пацанки до панянки, п'ятий сезон якого знімає Новий канал, Наталія Борисова поділилася порадами, Як не втратити мотивацію серед проблем і труднощів.

"Щоб залишатися мотивованим, незважаючи на проблеми і труднощі, потрібно навчитися насолоджуватися невеликими, але регулярними успіхами. А ви знали, що купа дрібних незакінчених справ можуть витрачати нашу енергію набагато сильніше, ніж одне велике?", - говорить вона.

Не порівнюйте себе з іншими. У світі безліч людей, які краще вас, і таке ж безліч тих, хто гірше. Усвідомте це! Тоді ви зможете отримати свободу бути собою, свободу зосередитися на собі, не порівнюючи власні перемоги з досягненнями інших.Читати також5 сезон проекту Від пацанки до панянки-кастинг і дата виходу

Коли ми приділяємо увагу кожній маленькій перемозі, з'являється бажання робити ще більше, з'явиться позитивна установка робити більше і краще! Не забувайте себе хвалити за кожне досягнення. Винагороджуйте себе відзначайте, що ви - молодець, і вітайте себе

Від пацанки до панянки 5-Наталія Борисова / Новий канал

Ми отримуємо максимум ефективності, коли сповнені сил і енергії. А знаєте, як визначити, що зараз саме час для невеликої перерви? Коли не залишається жодної вільної хвилини, якість роботи дуже погіршується. Обов'язково давайте собі відпочити пару годин або пару днів за потребою.

Використовуйте цей час щоб, наприклад, перестати проводити багато годин з телефоном в руках. Не перевіряйте постійно всі повідомлення в месенджерах, домовтеся з собою повернутися до цього пізніше. Так маленькими кроками можна позбутися від шкідливої звички постійно відволікатися на телефон.

Коли немає бажання працювати, використовуйте такий спосіб. Просто нічого не робіть. Сидіть на стільці, дивіться в стелю або роздивляйтеся свої пальці. Головне - нічим не займайтеся: не читайте книги, не перевіряйте соціальні мережі, не дивіться телевізор, не їжте і ні з ким не спілкуйтеся. Від нудьги точно захочеться приступити до роботи.

Головне - не забудьте знайти справу, яка Вам подобається, і яким хочеться займатися!

Як Наталія Борисова мотивуватиме "пацанок" ставати краще – дізнаєтеся в 5 сезоні реаліті Від пацанки до панянки 2021 на Новому каналі.

Автор: Олександр Галайда
Новини заразКонтакти