З'явилися версії покарання адвоката Єфремова за порушення в суді

Ельман Пашаєв і Михайло Єфремов / Lifeshot

Експерт розкрив суть та способи покарання адвоката Ельмана Пашаєва, який займався захистом Михайла Єфремова

Ельман Пашаєв заробив серйозні претензії до себе з боку Адвокатської палати своїми методами ведення справи Михайла Єфремова.

Його покарають за лжесвідченя, таємну зйомку, розголошення матеріалів і самопіар, пише видання KP.ru з посиланням на голову Московської колегії адвокатів Андрія Геннадійовича Князєва.

Він зазначив, що Ельман Пашаєв у справі Михайла Єфремова допустив до справи кількох псевдосвідків, що не залишилося не поміченим судом. Також було відзначено ще кілька порушень адвокатської етики в процесі засідань.

"Те, що написали, що порушив кодекс адвокатської етики, це дійсно так. А те, що стосується втручання у справи захисту, це не може зробити Адвокатська палата, бо скарг від самого клієнта не надходило. Читати такожАдвокат Михайла Єфремова зробив публічне визнанняХоча Єфремов усно і каже, що я відмовляюся від адвоката, але насправді відмова від адвоката повинна бути письмовою, інакше б адвоката в слідчий ізолятор не пустили б. Я думаю, що буде покарання по дисциплінарній лінії. Але ще, швидше за все, буде розгляд по лінії кримінальній – звідки з'явилися ці троє свідків. В даному випадку може загрожувати і кримінальне переслідування", - сказав він.

Експерт зазначив, що дисциплінарна комісія може винести три рішення – зауваження, попередження або позбавлення статусу. Це залежить від кількості порушень, які були.

"Крім самопіару, який не дуже вітається в адвокатському співтоваристві, це ще й образа інших учасників процесу, це нестримана поведінка в суді, це таємні записи, які були викладені в Інтернет і показані по телебаченню. Такого не робилося ніколи. Стільки порушень відразу. Це буде досить показова справа", - зазначив адвокат.

Автор: Олександр Галайда
Новини заразКонтакти