Помер Енніо Морріконе - причини смерті та фільмографія

Енніо Морріконе / кадр з Оскар 2016

Енніо Морріконе помер у віці 91 рік.

Енніо Морріконе помер у лікарні в Римі після важкої хвороби та ускладнень помножених на вік.

Енніо Морріконе помер, про це повідомило видання Il Tempo.

Відзначається, що Морріконе помер в ніч на 6 липня в клініці в Римі через наслідки від падіння. За даними видання, композитор зламав стегнову кістку.

Енніо Морріконе народився 10 листопада 1928 року в Римі, в сім'ї джазового трубача Маріо Морріконе і домогосподарки Либери Рідольфі. У нього було 4 братів і сестер. Коли Энниіо виповнилося 12 років, він пішов до консерваторії Святої Чечилії в Римі, де його педагогом став Гоффредо Петрасси. У консерваторії Морріконе отримав 3 освіти - по класу труби (1946), інструментування (1952) і композиції (1954).

Після цього у 16 років, він зайняв місце другої труби в ансамблі Альберто Фламіні, в якому колись грав його батько, але підробляв, граючи в нічних клубах і готелях Риму. Він також 4 роки пропрацював композитором і музикантом в театрі. У 1950 році почав аранжувати пісні популярних композиторів для радіо. Обробкою музики для радіо і концертів він займався до 1960 року, а в 1960 році почав аранжувати музику для телешоу.

У 1961 році почав писати музику до фільмів - почав зі спагеті-вестернів — створивши асоціацію всього жанру зі своїм ім'ям. Широка популярність прийшла до нього після роботи над фільмами його колишнього однокласника — режисера Серджіо Леоне. Пізніше працював з найбільшими кінорежисерами Італії — Бернардо Бертолуччі, П'єром Паоло Пазоліні, Даріо Ардженто, Сальваторе Сампери і багатьма іншими.

З 1964 року Морріконе аранжував сотні пісень, в тому числі для таких знаменитостей, як Джанні Моранді, Маріо Ланца, Міранда Мартіно на студії RCA.

Після цього він переїхав у Голлівуд, і в США написав музику для фільмів таких відомих режисерів, як Роман Поланскі, Олівер Стоун, Брайан Де Пальма, Майк Ніколс, Джон Карпентер, Баррі Левінсон, Терренс Малік та інших. Він отримав Оскар за фільм Мерзенна вісімка Тарантіна в 2016 році.

Енніо Морріконе - Родина

Енніо Морріконе б одружений одружений, у нього четверо дорослих дітей:

Енніо Морріконе - фільмографія

Ennio Morricone - Chi Mai - музика з професіонала слухати онлайн:

Нагадаємо, на початку липня від тривалої хвороби помер Віктор Проскурін - російський актор.

Автор: Олександр Галайда
Новини заразКонтакти