Шкідники більше не проблема: мильний розчин від попелиці, який врятує рослини

Поради, як приготувати мильний розчин від попелиці / колаж: Главред, фото: pixabay

Найчастіше для боротьби з попелицею використовують обприскування різними розчинами й відварами.

Шкідливі види комах, особливо попелиця - одна з найпоширеніших проблем, з якою стикаються садівники. Цей шкідник паразитує на листках і пагонах рослин, висмоктуючи їхні соки і тим самим послаблюючи. Тому ми підкажемо, як позбутися шкідника народними засобами та розкажемо, як приготувати мильний розчин від попелиці.

Вам також може бути цікаво: Колорадські жуки зникнуть самі і без хімії: чим потрібно покропити картоплю.

Як приготувати мильний розчин для обприскування

Найчастіше для боротьби з попелицею використовують обприскування різними розчинами й відварами. Вікторія Чернова у своєму відео на YouTube розповіла, які розчини будуть найефективнішими для боротьби з шкідником.

Багато хто також цікавиться: чи можна використовувати рідке мило від попелиці та чи можна обприскувати рослини від попелиці господарським милом?

І відповідь тут одна – так, можна! Єдина відмінність буде лише у пропорціях. Зокрема на 10 літрів води потрібно 300 грам господарського мила, а рідкого – 100-150 мілілітрів.

Дивіться відео, як приготувати розчин для знищення попелиці:

Хто така Вікторія Чернова?

Вікторія Чернова - автор однойменного YouTube каналу, який присвячений садівництву, городництву та ландшафтному дизайну. На неї вже підписалось 8 тисяч користувачів. "Люблю землю, люблю на ній працювати. Люблю те, що роблю і те, про що розказую Вам", - йдеться в описі каналу.

Читайте також:

Новини заразКонтакти