Урожай збільшиться в рази: коли саме потрібно образати яблуню - точна відповідь

Коли обрізати яблуню, щоб мати більше урожаю - точна відповідь / Колаж Главред, фото: pexels

Обрізка яблунь є важливою частиною підтримки їхньої продуктивності. Правильна обрізка допомагає формувати дерево, та стимулювати новий ріст.

Правильна обрізка допомагає сформувати дерево, видалити мертву або хвору деревину, поліпшити циркуляцію повітря і стимулювати новий ріст. Ось загальні рекомендації щодо того, коли і як обрізати яблуні.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, що можна зробити з яблуками, що обсипались, рекомендуємо наш матеріал: Як використовувати опале яблуко: досвідчені дачники розкрили хитрий фокус.

Коли обрізати яблуню

Найкращий час для обрізки яблунь - наприкінці зими або на початку весни, коли дерево ще перебуває в стані спокою. Обрізка до того, як дерево вийде зі стану спокою, сприяє швидшому загоєнню ран і знижує ризик передачі хвороб, повідомляє Express. Обрізку слід проводити до початку нового росту, але після того, як минула найхолодніша частина зими.

Як обрізати яблуню

Пам'ятайте, що різні сорти яблунь можуть мати унікальні особливості росту, тому підбирайте техніку обрізки відповідно до них. Для яблунь зазвичай достатньо регулярної щорічної обрізки, але для старих, занедбаних дерев може знадобитися більш масштабна відновлювальна обрізка.

Обрізка може здатися складною справою, тому не соромтеся звертатися за порадою до місцевого садівника або арбориста, якщо ви не знаєте, як обрізати вашу конкретну яблуню.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти