Пишні врожаї овочів і фруктів будуть забезпечені: що треба робити у саду в жовтні

Що треба робити в саду в жовтні/ колаж: Главред, фото: скрін, unsplash.com

Якщо не дотримуватися цих правил і оминути їх стороною, то це сильно нашкодить урожайності.

Збір успішного врожаю фруктів і овочів, без сумніву, дарує кожному господарю неймовірне задоволення.

Завзяті садівники знають, що жовтень – це важлива пора року, він якої також залежить те, яким буде ваш урожай наступного року. Для того, щоб він був пишним і щедрим, потрібно буде виконати деякий список справ у саду і на городі. Отже, давайте розбиратися, що треба робити в саду в жовтні, щоб наступного року мати хороший урожай.

За словами експертів Gardener's World, одна з найважливіших речей, які ви можете зробити у жовтні – це обрізати та скоротити багато рослин, які ростуть у вас на ділянці, пише The Mirror.

Якщо не проводити обрізання кущів та інших рослин, то вони можуть стати домом для деяких неприємних хвороб і шкідників. Тому варто переконатися, що ви обрізали спаржу до землі, якщо вона росте у вас на ділянці. Ожину і малину також слід обрізати на плодоносних стеблах, аж до землі.

Gardener's World рекомендує брати живці розмарину, чебрецю та інших кущових трав у цю пору року, а також розділяти інші трави – до них належать майоран, шніт-цибуля та меліса, а бонусом цієї роботи є те, що ви можете розділити деякі з них і поділитися ними з родиною, друзями та сусідами.

Важлива жовтнева робота – розкидання гною по ділянці, а щоб захистити ґрунт упродовж усієї зими, фахівці рекомендують використовувати для цього озиме жито.

Якщо у вас росте листя салату, то слід подбати про те, щоб захистити його від морозу. Що стосується садіння, то це місяць посіву часнику, квасолі, гороху, ярої капусти.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Як позбутися моху та лишайника на деревах/ Інфографіка: Главред

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти