Як правильно поливати рослини: головне правило, яке збереже урожай

Як правильно поливати рослини / колаж: Главред, фото: pixabay

Перезволоження ґрунту може призвести до задушення коренів, грибкових захворювань і кореневої гнилі.

Багато хто може вважати, що немає різниці, як поливати рослини, але це не так. Адже якщо робити це не правильно, то можна наробити більше шкоди, ніж користі, і навіть «спалити» більш ніжні рослини у вашому саду або на присадибній ділянці, пише Mirror.

Як правильно поливати рослини на городі

Якщо ви вирощуєте помідори, огірки або патисони, вам потрібно бути особливо обережними з поливом, щоб запобігти хворобам, які можуть знищити ваш урожай.

Вам також може бути цікаво: Найбільший страх для комарів та мух: ТОП-4 рослини, які відлякують комах.

Просто взяти лійку або садовий шланг і полити зелень - не найкращий спосіб зберегти її життя. Це може навіть зашкодити вашим культурам і квітам. Експерт з садівництва Джеймс Брукс каже, що найкраще поливати рослини біля основи, а не по всій поверхні, особливо по листю.

«Під час поливу ви хочете, щоб вода потрапляла на коріння, а не на листя», - сказав він.

Крім того, що коріння повинно отримувати якомога більше вологи, він також розповів, чому надлишок крапель на листі може спричинити інші проблеми для будь-яких культур, які ви вирощуєте.

«З деякими рослинами, які схильні до таких захворювань, як борошниста роса (наприклад, помідори, огірки та кабачки) потрібно, щоб листя було сухим. Це сповільнить прояви цієї хвороби та продовжить сезон урожаю», - розповідає експерт.

Чому не можна надто сильно поливати рослини

Надмірний полив загрожує рослинам не лише грибковими інфекціями. Найделікатніші сорти також можуть бути пошкоджені.

«Для деяких дуже ніжних рослин це може навіть створити ефект, схожий на опік», - попереджає експерт з садівництва.

Крім того, перезволоження ґрунту може призвести до задушення коренів. Знову ж таки, це може призвести до грибкових захворювань і кореневої гнилі.

В який час найкраще поливати рослини

Коли справа доходить до того, в який час доби поливати сад, то варто обирати прохолодніші (ранні або пізні) години. Вони кращі тим, що волога повільно випаровується.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Новини заразКонтакти