Як правильно зберігати часник, щоб він не висихав: перевірені бабусині способи

Як правильно зберігати часник, щоб він не висихав / колаж: Главред, фото: pixabay

Зберегти часник до зими досить просто – потрібно знати лише кілька простих правил, щоб цей корисний продукт не зіпсувався.

Часник - один з найпопулярніших продуктів, який часто використовується в кулінарії. Крім того, часник має безліч корисних властивостей для здоров'я, як от зміцнення імунної системи, зниження рівня холестерину, поліпшення кровообігу. Українці часто запасаються ним на зиму, але не всі знають, як правильно зберігати часник, щоб він не висихав та смакував наче щойно з грядки.

Вам також може бути цікаво: Як збільшити врожай часнику: просте, але дуже гарне добриво.

Чому часник при зберіганні всихає

Часник сохне, бо випаровується волога. Відбувається це, коли підібрана неправильна температура для його зберігання.

Що робити щоб часник не висихав

Щоб часник простояв якнайдовше, потрібно дотримуватись певних рекомендацій:

Як зберігати часник на зиму

Зберегти часник до зими досить просто. За словами авторки YouTube каналу «Городниця з Одеси», для цього існують одразу кілька способів.

Вона зауважила, що найкраще зберігаються «міцні» головки часнику, в яких зубчики щільно тримаються між собою. Якщо ж головка розвалюється, а зубці відстають від центральної частини – такий часник довго не зберігатиметься.

1 спосіб. У висушеному часнику потрібно припекти корінці запальничкою чи свічкою, після чого скласти головки в банку. Кришкою закривати не потрібно – це важливо. Зберігати потрібно у темному та сухому місці.

2 спосіб. Часник потрібно просушити та розкласти у дерев’яні ящики невеликим шаром. Також можна використати сітки, які потрібно підвісити у темному та прохолодному місці.

3 спосіб. Зубчики часнику потрібно почистити, покласти у невеликі банки і залити рослинною олією. Зберігати можна у холодильнику.

Дивіться відео, як правильно зберігати часник у міській квартирі:

Чи можна зберігати часник у скляній банці

Такий спосіб зберігання часнику також має право на життя. Його використовують багато городників, щоб урожай рослини простояв якнайдовше.

Зберігання часнику в попелі. На дно банки потрібно насипати попіл. Після цього закинути туди кілька головок часнику та знову присипати попелом. Таку процедуру потрібно повторювати до того моменту, поки не закінчиться місце у ємності.

Зберігання часнику в борошні. Цей спосіб дуже схожий з попереднім, але замість попелу між часником потрібно всипати борошно. Сипати його багато не потрібно, достатньо легко притрусити.

Дивіться відео, як можна зберегти часник до весни:

Що відомо про YouTube канал "Городниця з Одеси"?

YouTube канал "Городниця з Одеси" - це особистий канал Лариси, яка проживає у Одесі. Він про сад і город, про досвід у сфері землеробства і дачних справ. На даний канал підписалось понад 26 тисяч користувачів. Усі відео на каналі несуть ознайомлювальний характер, йдеться в описі.

Які рослини можна вирощувати спільно / Інфографіка: Главред

Читайте також:

Новини заразКонтакти