Суперсирний пиріг, що збирає компліменти: готуємо справжню болгарську пишну баницю

Як приготувати баницю / Коллаж Главред, фото скріншот TikTok (kbrza)

Солоний сирний пиріг - це одна з найкращих страв, в якій сир аж тягнеться.

Баниця, традиційний сирний пиріг, який завоював серця гурманів по всьому світу. Уявіть собі тонкі шари листкового тіста, між якими ховається ніжний, розтоплений сир, який тягнеться з кожним шматочком. Цей рецепт не тільки втілює в собі справжню кулінарну насолоду, але й здатний зібрати разом сім'ю та друзів навколо столу.

Тертий пиріг з сиром - рецепт

Інгредієнти:

Приготування: Кисломолочний сир, яйця, кефір та натертий твердий сир додаємо в одну ємність та перемішуємо. Один лист тіста філо зміщуємо розтапленим маслом та викладаємо у форму, як показано на відео. Зверху викладаємо ще один лист, а з країв створюємо бортик. Беремо 4 листа тіста філо та занурюємо у готову сирну масу. Намагайтеся якомога більше начинки залишити на тісті. Викладаємо його у форму та посипаємо зверху натертим сиром. Беремо наступні 4 листа філо та повторюємо процедуру. Зверху посипаємо тертим сиром. Краями тіста накриваємо верхівку баниці. Змащуємо її вершковим маслом. За бажанням можна посипати кунжутом. Випікаємо 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Подавати пиріг можна як холодним, так і гарячим.

Дивіться, як приготувати сирний пиріг в духовці:

@kbrzak Баниця-супер сирний пиріг ? 10-12 листів тіста філо 360 г кисломолочного сиру 6 яєць 400 мл кефіру 80 г вершкового масла 300-400 г сиру Сіль, перець, кунжут #баниця#сир#твердийсир#рецепт#смачно#смачнийрецепт♬ L.van Beethoven, "For Elise" (piano) - AllMusicGallery

Більше смачного:

Новини заразКонтакти