Без них свято - не свято: рецепт традиційних солодких та пухких пампухів на Різдво

Рецепт пампушок жарених в олії/ Колаж Гдавред, фото скріншот TikTok (anny.cooking)

Солодкі пампухи є традиційною стравою на зимові свята — Святвечір та Різдво.

Поговоримо про рецепт ідеальних пампухів, створених спеціально для Різдва. За допомогою нього ви отримаєте смачні та ніжні пампухи, які чудово підійдуть для святкового столу.

Ідеальні пампухи - рецепт

Інгредієнти на ~ 20 пампухів:

Приготування: до теплого молока додаємо дріжджі, сіль, цукор, залишаємо на 10 хвилин. Просіюємо борошно, вливаємо рідкі інгредієнти і замішуємо тісто. За бажанням додаємо 2 жовтки, так пампухи будуть ніжнішими. Додаємо мʼяке масло і вимішуємо тісто на поверхні до гладкості, тісто має бути мʼякесеньке. Залишаємо тісто підійти в теплому місці на 1 годину. Поверхню присипаємо борошном, тісто або ділимл на 20 рівних частин і катаємо кульки або розкачуємо і вирізаємо кружечки. Можна робити і так і так. Накриваємо майбутні пампухи рушничком і залишаємо підійти на 20-25 хвилин. Розігріваємо олію і смажимо їх з двох сторін до золотистості на вогні менше середнього. Щедро посипаємо цукровою пудрою, за бажанням робимо начинку всередину і смакуємо.

Дивіться, як приготувати пампухи на Різдво:

@anny.cooking Пампухи до Різдва✨ пухкесенькі і ніжні? ?Інгредієнти на ~ 20 пампухів: 12 г сухих дріжджів @Львівські дріжджі 250 мл молока 60 г цукру дрібка солі 400-500 г борошна 50 г мʼякого масла + 2 жовтки за бажанням* олія для смаження ~ 500-600 мл цукрова пудра для подачі ?Приготування: •до теплого молока додаємо дріжджі, сіль, цукор, залишаємо на 10 хвилин •просіюємо борошно, вливаємо рідкі інгредієнти і замішуємо тісто. за бажанням додаємо 2 жовтки, так пампухи будуть ніжнішими. додаємо мʼяке масло і вимішуємо тісто на поверхні до гладкості, тісто має бути мʼякесеньке. •залишаємо тісто підійти в теплому місці на 1 годину. •поверхню присипаємо борошном, тісто або ділимл на 20 рівних частин і катаємо кульки або розкачуємо і вирізаємо кружечки. можна робити і так і так. •накриваємо майбутні пампухи рушничком і залишаємо підійти на 20-25 хвилин. •розігріваємо олію і смажимо їх з двох сторін до золотистості на вогні менше середнього. щедро посипаємо цукровою пудрою, за бажанням робимо начинку всередину і смакуємо! я впевнена, що незалежно від обставин, з Львівські дріжджі- все вдасться з першого разу. Львівські дріжджі - найкращі дріжджі для пухкої випічки?? #пампухи#дужесмачно#різдво2024#різдво#пампушки#пончики#донатси#десерт#пончикирецепт♬ Rockin' Around The Christmas Tree - Brenda Lee

Читайте більше рецептів:

Новини заразКонтакти