Може принести біди і зраду: чому не можна мити посуд в гостях

Прикмети попереджають, кому заборонено мити посуд в гостях / Колаж: Главред, фото: pixabay

Часто у друзів чи родичів вдома хочеться допомогти після шикарного застілля, однак мало хто знає прекмет про те, кому не можна мити посуд в гостях.

Хороша гостина у домі друзів чи знайомих для господарів закінчується великим прибиранням, тому часто гості хочуть допомогти у цьому своїм близьким. Та мало хто знає, що така допомога може накликати велику біду. Про те, кому можна мити посуд в домі, а для кого це табу, розповів журналіст Олексій Рудницький на YouTube.

Якщо ви вірите у прикмети, вас може зацікавити: чи можна прибирати у неділю: народні прикмети і церковні заборони.

Згідно з віруваннями наших пращурів, посуд має дуже сильну енергетику. Тому, якщо господиня дозволить гостю помити тарілки чи миски, щастя в родині може зникнути разом із брудом.

Як пояснює Рудницький, кожен посуд в домі накопичує енергетику господарів. Тому, якщо чужий її вимиває разом із плямами, з домівки може зникнути весь добробут, а на господарів чекатимуть проблеми.

Однак є виключення щодо того, хто може мити посуд в гостях. До цієї побутової справи можна залучати тільки найближчі сім'ї чи друзів, які часто приходять до вас і ви впевнені, що ці люди несуть тільки хороші емоції до вас.

Також посуд в гостях можна мити незаміжнім дівчатам, у такий спосіб вони навпаки отримають вигоду - згідно з прикметами, їхні шанси знайти нареченого зростуть.

А ось кому заборонено мити посуд у гостях, так це свекрусі. Вірування предків кажуть, що вона забирає в такий спосіб всю енергетику від господині. Накликати на себе біду можуть і заміжні жінки, якщо вони візьмуться мити виделки та ножі. Прикмети кажуть, що це на зраду в їхній сім'ї.

Може трапитись і так, що ви не помітите, як на кухні запанує чистота руками ваших близьких. Тож, що робити, якщо гості помили посуд, а ви цього не побачили? Достатньо ретельно заново перемити увесь посуд, щоб наповнити його енергією господаря дому.

Хто такий Олексій Рудницький?

Олексій Рудницький - український журналіст, автор однойменного YouTube-каналу, де він обговорює політику, суспільні новини, а також ділиться поясненням народних прикмет і вірувань. За каналом стежать 49 тисяч користувачів.

Інші новини, які можуть вас зацікавити:

Новини заразКонтакти