Зеленський зробив заяву про Росію і назвав умову на шляху до миру на Донбасі

Для встановлення миру на Донбасі потрібно вести перемовини в рамках лідерів країн Нормандського формату - Зеленський / УНІАН

Україна готова до продовження перемовин щодо Донбасу.

Прямі перемовини лідерів країн Нормандського формату можуть посприяти прогресу на шляху до миру на Донбасі. Україна зацікавлена у миру, а Росія, як і раніше, блокує виконання домовленостей.

Як повідомляє пресслужба глави держави, президент України Володимир Зеленський заявив, що для досягнення прогресу на перемовинах щодо Донбасу дискусію потрібно вести в рамках Нормандського формату. Київ демонструє, що українська сторона прагне миру.

"Шлях до миру завжди тернистий. Але це шлях, який повинні пройти обидві сторони. Активність України у перемовному процесі показала всьому світу і, головне, жителям на Донбасі, що саме ми зацікавлені в мирі, а Росія блокує виконання домовленостей", - додав гарант.Читати такожІлюзії щодо Донбасу слідом за Куч*ою втратив і Кравчук

При цьому Зеленський підкреслив, що Україна готова до перемовин щодо розведення сил, розмінування територій та обміну полоненими.

Війна Росії та України на Донбасі

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти