Зеленський має намір особисто поговорити з Путіним про Донбас

Зеленський має намір особисто обговорити з Путіним, Меркель і Макроном Донбас / Reuters

Президент України анонсував зустріч лідерів нормандського формату. Якщо вона не відбудеться, він планує поговорити з лідерами РФ, Франції та Німеччини окремо.

Президент України Володимир Зеленський анонсував підготовку зустрічі лідерів нормандського формату щодо врегулювання ситуації на Донбасі – Володимира Путіна, Еммануеля Макрона та Ангели Меркель. Однак у разі, якщо вона не відбудеться, глава української держави знайде інший формат переговорів з кожною стороною.

"У будь-якому разі готується нормандська зустріч, вона має бути. Я від себе скажу - я це вже сказав західним партнерам: якщо не буде зустрічі в нормандському форматі, я знайду формат, коли зустрінуся з кожним лідером "нормандської четвірки". Як то кажуть, якщо гора не йде до Магомеда, то я зустрінуся з кожним окремо", - сказав Зеленський під час інтерв'ю телеканалам після виступу на форумі "Україна 30. Культура. Медіа. Туризм" у вівторок, 9 березня.

Він підкреслив, що "постійно відтягувати розв'язання цього важливого питання не вийде".

Зеленський також зазначив, що після блокування діяльності телеканалів "112 Україна", Newsone і ZIK, які пов'язують з одним з лідерів партії "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком, збільшилася кількість збройних провокацій на Донбасі.

"Я не хочу пов'язувати саме з цим, але ми бачимо, що це в один час відбувається", - сказав Зеленський.

Президент уточнив, що в середу, 10 березня, відбудеться засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Нормандські переговори - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти