Війна влади і КСУ: Зеленський вніс у Раду новий проект закону щодо е-декларацій

Зеленський пропонує виключити скандальну статтю 366-1 ККУ / Скріншот YouTube

Покарання за неподання електронної декларації визначатиметься окремо.

Президент України Володимир Зеленський вніс до Ради проект закону, що передбачає відновлення кримінальної відповідальності за внесення недостовірної інформації до податкової декларації. Законопроект зареєстровано під № 4434 і вже відправлено на розгляд керівництву парламенту.

Згідно з даними офіційного сайту Верховної Ради, законодавча ініціатива авторства Володимира Зеленського зареєстрована у п'ятницю, 27 листопада.

У документі пропонується виключення визнаної неконституційної статті 366-1 Кримінального кодексу та доповнення ККУ новою статтею 3662 під назвою "декларування недостовірної інформації".

Санкція статті у разі порушення передбачає відповідальність у вигляді штрафу від 2500 до 5000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи від 150 до 240 годин. Можливе позбавлення волі на строк до 2 років, після чого громадянин не зможе займатися державною діяльністю близько 3 років.Читати такожУ Зеленського налякали суддів КСУ створенням "списку Магнітського”

Статтею 3663 Кримінального кодексу буде окремо визначатися кримінальна відповідальність політиків і чиновників за неподання ними електронної декларації.

Конституційна криза в Україні

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти