Стало відомо, навіщо Зеленський скликав засідання РНБО

Стало відомо, навіщо Зеленський скликав засідання РНБО / Офіс президента

У Зеленського кажуть, що до 2019 року важливі для захисту національної безпеки рішення відкладалися з політичних мотивів. Тепер їх ухвалюватимуть.

На засіданні Ради національної безпеки й оборони (РНБО), яке відбудеться 19 лютого, спробують усунути загрози, вирішення яких відкладалося довгий час. Засідання частково пройде у закритому режимі.

"Загрози національній безпеці держави, які мають бути усунені, вимагають обов'язкових жорстких рішень у межах, визначених Конституцією України та чинним законодавством», - йдеться у повідомленні на сайті президента.

Водночас у Зеленського кажуть, що до 2019 року потрібні для захисту національної безпеки рішення відкладалися з політичних мотивів. У президента підкреслюють, що ці загрози стали чимось на кшталт "мін уповільненої дії".

"Відсутність тоді достатньої політичної волі заклала під основи нашої державності багато мін уповільненої дії, які й потребують сьогодні системної протидії», - уточнили у президента.

Також в Офісі президента зазначили, що рішення, які ухвалюються унаслідок колегіальної роботи Ради національної безпеки і оборони, повністю відповідають інтересам України на цьому етапі розвитку нашої держави.

Засідання РНБО - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти