Соціолог розповів про феномен підвищення рейтингу Зеленського

Соціолог назвав феномен рейтингу президента / УНІАН

За словами дослідника, за рік президентства рейтинг глави держави збільшився.

За рік перебування на посаді президента Володимира Зеленського, який раніше назвав свою головну помилку, його електоральний рейтинг збільшився.

Про це заявив відомий соціолог Володимир Паніотто в інтерв'ю журналістам та зазначив, що за нього б проголосували на 10 відсотків виборців більше, ніж у першому турі виборів.

"Зараз за нього проголосувало б приблизно на 10% більше, ніж у першому турі президентських виборів", – сказав директор Київського міжнародного інституту соціології.

Як пояснив соціолог, електоральний рейтинг є відносною оцінкою і безпосередньо залежить від того, хто ще представлений у списку, який пропонується респондентам.

Читати такожСоціологи з'ясували, у скількох українців проблеми з грошима з-за карантину

"В електоральному рейтингу потрібно вибрати одну людину з інших людей, які є в списку. Тому тут залежить від списку, від того, хто буде балотуватися. Наприклад, якби у виборчих списках був Вакарчук, то була б одна картина, якби не було – інша", – зауважив він.

Як раніше писав Главред, Зеленський також дав обіцянку не припиняти процес переформатування складу Кабінету міністрів України - аж до тих пір, поки він не стане близький до ідеального.

Крім цього глава держави повідомив, що військовий конфлікт на окупованому Росією Донбасі буде врегульовано і повністю завершено до закінчення його президентського терміну.

Новини заразКонтакти