Справжня причина кадрових перестановок в Кабміні

У п'яти міністерствах зібралися змінювати керівників / УНІАН

Офіс президента пояснює цю перебудову вимогами посольства США, але, очевидно, причина інша.

Президент Володимир Зеленський і глава офісу президента Андрій Єрмак проводять масштабну кадрову перестановку і збирають голоси, щоб пробити це у Верховній Раді, на даний момент голосів немає. Предмет торгів - 5 міністерств.

Міністр інфраструктури - Криклій, економіки - Петрашко, написали заяви про відставку. Міністр охорони здоров'я Степанов заяви не писав, але подання на його звільнення з Кабміну надійшло до парламенту. Однак Офіс президента також має намір отримати заяви від міністра фінансів Марченка та екології - Абрамовського.

Чому їх прибрали? Що вони зробили погано? Що треба виправляти і що робити? Як завжди при перестановках ці ключові питання навіть не обговорюються. Рішення залишаються кулуарними.

Читати такожАрахамія розповів, хто замість Степанова стане главою МОЗНа місце Криклія пророкують главу Украавтодору Кубракова, на місце Петрашка - главу податкової служби Любченка.

Офіс президента пояснює цю перебудову вимогами посольства США, але, очевидно, справжньою причиною є бажання офісу відсунути від окремих міністерств окремих олігархів, і присунути інших, більш лояльних. Головне завдання - встигнути зробити заміну до 20 травня, щоб на другу річницю видати ці перестановки за новий етап реформ Зеленського.

Офіс почав збір голосів у Раді за відставку міністрів. Справа не проста - адже самі Слуги вже не раз голосували за такі "хотілки" ОП, але всі ці заміни до жодних реформ не призводять, а про підтримку парламенту ОП забуває наступного дня.

Читати такожВідставка голови МОЗ Степанова: хто претендує на його місцеТому за відставку кожного міністра голоси доведеться збирати, ще далеко нічого не вирішено. Зеленському треба створювати нову коаліцію, і знову вступати в переговори з олігархами і знову обіцяти кожному шматочки влади з давно розсипаної колоди. Цей калейдоскоп і хаос повинен прикрити головну проблему - жодних структурних реформ Зеленський за два роки не провів і проводити не збирається. Сенс перестановок в тому, щоб глядачі не встигали встежити, що козирів на роздачі немає, козир залишаються на руках у тасуючого...

Новини заразКонтакти