Оцет не потрібен: як очистити чайник від накипу за 5 хвилин

Як очистити чайник від накипу / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Люди поділилися простою хитрістю, яка доведе чайник до блиску.

Оцет добре прибирає вапняний наліт, але часто залишає неприємний запах або присмак, якого важкувато позбутися.

При перших проявах нальоту на дні або стінках чайника, з ним потрібно негайно розібратися, оскільки він може пошкодити нагрівальний елемент, пише express.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів поінформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Білий оцет є одним із найпоширеніших натуральних засобів для видалення накипу з чайника, оскільки він може мати кислотні властивості, які дуже ефективні для руйнування вапняного нальоту.

Замість цього настійно рекомендується спробувати використовувати лимонний сік для видалення вапняного нальоту з чайника, оскільки він працюватиме так само добре, як білий оцет, не залишаючи гіркого присмаку.

На кавовому форумі Reddit один користувач сказав, що лимонна кислота з лимона "очищає, як магія", а також дешева і виконує свою роботу і не залишає неприємного запаху оцту.

"Я дійсно рекомендую використовувати лимонний сік замість оцту. Лимонний сік набагато менш гострий і залишає менше неприємних запахів і смаків", - поділився ще один користувач.

Як це працює?

Для того, щоб очистити чайник від накипу, потрібно закип'ятити в ньому воду. Далі візьміть 1-2 столових ложок лимонної кислоти і засипте її в чайник. Реакцію ви побачите одразу - накип відвалюватиметься від стінок просто на очах.

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти