Терти більше не потрібно: як видалити перманентний маркет з будь-яких предметів

Як видалити пляму від маркера - чим змити перманентний маркер / Колаж Главред, фоио: скріншот із відео, pixabay

Виведення плям від маркера на різних поверхнях може бути непростим завданням. Однак, існують кілька ефективних способів видалення таких плям.

Написи маркером на речах — поширена практика, яка допомагає відзначити свої предмети, але бувають ситуації, коли цей напис потрібно стерти. Блогер Brian Fediuk на своєму YouTube-каналі розповів, чим можна стерти маркер.

Чим змити незмивний маркер - що розчиняє маркер

Хоча маркери вважаються незмивними, їх можна стерти за допомогою ізопропілового спирту.

"Отже, всередині фломастера є чорнило та спирт. Коли ви пишете фломастером, чорнило та спирт залишаються в рідкій суміші. Але коли спирт випаровується, він залишає чорнило майже як шар фарби на предметі, на якому ви пишете", - йдеться у відео.

Ця комбінація чорнила і спирту дозволяє маркерам залишатися на поверхні після висихання. Однак, це також відкриває шлях до можливості видалення написів, якщо знову додати спирт.

Дивіться відео про те, чим змити незмивний маркер:

Основний трюк, яким поділився Brian Fediuk, полягає в тому, щоб використовувати ізопропіловий спирт. За його словами, найкраще використовувати спирт з концентрацією 90% або вище, хоча 70% також може дати результат:

"Мій трюк для видалення маркерів з пластику - це ізопропіловий спирт. Чим вища концентрація, тим краще. У мене були успішні результати з 70%, але 90% і вище - це, безумовно, найкращий варіант", - вказує він.

Як видалити пляму від перманентного маркера - покрокова інструкція

"Протріть кілька разів, а потім візьміть ще один чистий спиртовий тампон. Протріть його, щоб зібрати все чорнило, і підніміть його. І ви побачите, що більша його частина поглинута ватною паличкою."

Цей метод дозволяє легко позбутися написів, і, за словами блогера, він видаляє до 99,9% чорнила.

Як видалити маркер з одягу

Експерти "Good house keeping" зазначають, що для того, щоб видалити сліди маркера з одягу потрібно покласти пляму лицьовою стороною вниз на чисті паперові рушники.

"Втирайте спирт губкою в область навколо плями, а потім нанесіть його безпосередньо на пляму. Продовжуйте протирати пляму спиртом, переносячи якомога більше чорнила на паперові рушники і замінюючи рушники за потреби. Ретельно прополощіть і виперіть", - радять вони.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти