Що не можна заморожувати у морозильній камері: відповідь здивує кожного

Що не можна заморожувати / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Що можна заморозити на зиму та які продукти небезпечно відправляти у морозильну камеру - дізнайтесь у матеріалі Главреду.

Що можна заморозити з їжі, щоб спростити приготування страв кожного дня. Перш ніж залишати приготовані страви у морозильній камері, варто зробити все правильно, щоб у майбутньому заморожена їжа не втратила свої смакові якості. Найперше - морозильна камера повинна бути чистою та не мати різних сторонніх запахів, адже їжа потім може змінити свій запах та смак.

Євген Клопотенко розповів секрети заморожування їжі. Шеф-кухар наголосив, що потрібно зберігати страви у морозильній камері не більше як місяць. Чим швидше ви з'їсте страви, тим краще відчуєте їх смакові якості.

Які продукти не можна заморожувати

Чому не можна заморожувати хліб

Здебільшого вважається, що не варто заморожувати хліб, адже через це може змінитись структура крохмалю та смак, а сам хліб гірше засвоюється. Заморожений хліб дійсно перетравлюється повільно та може викликати більш м'який ріст рівня цукру в крові, а ніж свіжий хліб. Тож, це навіть знижує ризик розвитку цукрового діабету у людей.

Якщо ви хочете заморозити хліб, тоді краще перед тим, як відправляти його у морозильну камеру, краще порізати його на шматочки і загорнути їх у фольгу, чи харчову плівку. Це потрібно робити, щоб хліб не мав доступу до повітря.

Також варто правильно розморожувати хліб, щоб зберегти його смак. Краще робити це при кімнатній температурі. Дістаньте його із морозилки та залишіть на 3-4 годин, не знімаючи обгортки. Також можна розморозити хліб у духовці при температурі 175°С, щоб отримати хрустку скоринку.

Дивіться відео про те, які продукти не можна зберігати в холодильнику:

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти