Що буде з натуральним медом у холодильнику: чи можна отруїтись ним

Коли мед стає отрутою / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, unsplash

Коли мед стає отрутою та скільки можна зберігати його в домашніх умовах - деталі у матеріалі Главреду.

Що буде з натуральним медом у холодильнику та як необхідно правильно зберігати його у домашніх умовах. Відомий факт, що мед має унікальні властивості, адже це натуральний продукт. Його часто використовують у медицині, косметології та дієтології. Вважається, що найкращим місцем для зберігання меду - є холодильник, адже при температурі до 10°С мед може зберігатись краще, ніж при 20°С.

Також банку із медом можна зберігати у кладовій або ж на полиці кухонної шафи, головне, щоб там було темно і без світла.

Де краще зберігати мед у холодильнику чи за кімнатної температури

Фахівці повідомили, що у холодильнику мед буде почувати себе якнайкраще. Ви будете здивовані, але мед можна також зберігати і в морозилці, але тільки не у скляній тарі, а у пластиковій, щоб вода, яка збільшується в об’ємі при замерзанні, не розірвала все на скляні уламки. Так що варто пам'ятати, що мед найкраще зберігати у холодному місці, щоб він не зіпсувався і прослужив багато років. Пасічники також наголошують, що саме у холодильнику дотримуються постійні температурні умови, а це дуже необхідно для багаторічного зберігання меду.

Також варто слідкувати за тим, щоб температура меду не опускалася нижче -35 градусів, тому що тоді мед втрати свої корисні та поживні якості та приблизно 15% від загального обсягу.

скільки можна зберігати мед – це зробити так, щоб сонячне чи штучне світло не падало на тару з медом, особливо, якщо вона прозора (скляна). Якщо світло падає на мед, то тоді відбувається не тільки окислення меду хімічно під впливом енергії сонця, але й хімічний розпад через нагрів.

Чи можна їсти мед 10-річної давності

Він довгий час не псується і може використовуватися впродовж 10 років за зберігання в правильних умовах. З часом відбувається кристалізація меду, тому він довго залишається в хорошому стані.

Проте це не означає, що мед не має терміну придатності. За словами Петра Карпенка, мед може окислятися. Особливо, якщо в банці буде міститися багато повітря. В такому разі він втратить всі свої корисні властивості.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти