Знадобиться лише оцет: експерт показав, як зберігати твердий сир свіжим тижнями

Як правильно зберігати сир - як зробити, щоб сир не цвів / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Якщо ви шукаєте спосіб зберегти свіжість сиру на довше, то цей схвалений експертами метод зберігання запобігає пліснявінню сиру на кілька тижнів.

Немає нічого більш розчаровуючого, ніж відкрити холодильник і виявити, що ваш улюблений козячий або блакитний сир запліснявів з того часу, як ви востаннє відкривали його, і хоча сміливці просто відрізають уражену ділянку, не всі готові їсти сир, коли він виглядає затверділим, знебарвленим і трохи не найкращим чином, пише Mirror.

Автор контенту - @Imperfectfoods, який спеціалізується на мінімізації харчових відходів, розмістив відео на своєму акаунті в TikTok і підписав його: "Більше ніякого пліснявого сиру!".

Експерт з харчових відходів пояснює: "Найкращий спосіб запобігти псуванню сиру - це використовувати оцет". Однак вони поспішили запевнити своїх глядачів, що "ні, ви не відчуєте його смаку, але він допоможе запобігти пліснявінню сиру".

У відео він демонструє, як наливає шар білого оцту на дно каструлі, в яку потім занурює кухонний папір, віджимаючи надлишки оцту.

Далі він загортає сир у "злегка вологий від оцту" кухонний папір, а потім кладе його прямо в герметичний пакет або контейнер, що має означати, що ваш сир "зберігатиметься без плісняви протягом тижнів".

Дивіться відео про те, як правильно зберігати сир:

Експерти зазначають, що не варто використовувати поліетиленові обгортки для сирів, натомість варто використовувати папір для сиру або пергамент для випічки - що набагато дешевше - який не дасть сиру потіти, а якщо ні те, ні інше недоступне, використовуйте фольгу для випічки.

Багато сирів у магазині продаються в пластиковій упаковці, тому експерти радять замінити її на пергамент або спеціальний папір для сиру, коли ви принесете улюблений сир додому.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти