Як відмити застарілі плями з склокерамічної плити: швидкий і економний спосіб

Чим можна відчистити пригорілу індукційну плиту / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Вам знадобляться лише три інгредієнти, які ми всі маємо вдома, щоб застосувати цей безпрограшний домашній метод.

Склокераміка надзвичайно чутлива до бризків та олії. Індукційна плита особливо схильна до накопичення плям й нагару, які дуже важко видалити, оскільки вони прилипають до поверхні під дією тепла.

Крім того, оскільки кухня - це одне з місць, де ми готуємо їжу, воно має бути максимально чистим. Кухонна пллита повинна бути гігієнічною і не містити бактерій, які згодом можуть потрапити до нашого організму. Часом ми всі буваємо надто лінивими, щоб почистити плиту, тому що це завдання є досить клопітким. Однак існує простий домашній метод, який допоможе швидко і без зайвих зусиль відмити пригорілу індукційну плиту.

Як очистити пригорілу склокерамічну плиту

Для цього знадобляться лише три інгредієнти: харчова сода, вода та оцет. Перше, що потрібно зробити, це видалити великі залишки їжі з керамічної плити, а потім змішати столову ложку харчової соди з водою. Коли рідина стане однорідною, полийте нею плями на склокерамічній плиті.

Після нанесення суміші необхідно увімкнути плиту. Коли суміш почне пінитися через вплив тепла, час додати третій інгредієнт - оцет. Потім слід дати йому кілька хвилин, щоб він подіяв. У цей час варто ввімкнути витяжку, щоб у домі не поширювався неприємний запах.

Потім вимкніть вогонь і добре розітріть суміш, але будьте обережні, щоб не обпектись. Після цього можна промити плитку звичайною водою. Завдяки цьому методу всі плями з плитки зникнуть, якими б старими вони не були.

Окрім ефективності, яку демонструє цей спосіб миття, він також дуже економний, оскільки для нього потрібні лише три інгредієнти, які ми всі маємо вдома. А якщо у нас їх немає, їх можна купити у будь-якому супермаркеті швидко і дуже дешево.

Читайте також:

Новини заразКонтакти