Як швидко почистити срібло в домашніх умовах: 5 дієвих і простих способів

Як почистити срібло / ua.depositphotos.com/

Ці засоби є в кожному будинку.

Любителі срібних прикрас знають, що цей метал досить примхливий і може швидко потемніти при неправильному догляді. Як почистити срібло будинку, розібрався Главред.

Спровокувати потемніння срібла можуть процеси окислення через високу вологість в приміщенні. Варто звернути увагу і на лікарські препарати. Зміну кольору металу можуть викликати ті, в складі яких присутня сірка. Прискорити процес може також і неякісний сплав.

Як почистити срібло содою

Фольга і сода – ефективні помічники проти потемніння металу. Для того, щоб швидко очистити срібло необхідно підігріти воду до кипіння і додати 15 грамів соди на кожні 100 мл.Суміш необхідно перемішати, а потім кинути в каструлю шматок алюмінієвої фольги. Покладіть прикрасу у воду на 10 хвилин і помішайте дерев'яною лопаткою.

Як почистити срібло з нашатирем

Нашатирний спирт - один з найкращих засобів, який чудово справляється із забрудненнями. Щоб повернути сріблу колишній блиск, потрібно розвести нашатир з водою в пропорції 1/10 і протерти сумішшю ювелірний виріб.

Як почистити срібло зубною пастою

Позбутися від потемніння допоможе і зубна паста. Потрібно взяти маленький шматочок м'якої тканини і видавити на неї краплю білої класичної зубної пасти. Протирайте прикрасу тканиною, поки вона не заблищить. Якщо виріб з візерунками, почистити його можна за допомогою м'якої зубної щітки.

Як почистити срібло оцтом

Для чищення позолочених срібних виробів відмінно підійде 6 або 9-відсотковий розчин оцту з водою. Досить просто залишити прикраси в розчині на 1,5-2 години. Потім їх потрібно обполоснути і протерти насухо.

Читати такожЯк почистити гранат: простий покроковий спосіб

Як почистити срібло лимонною кислотою

Лимонна кислота або сік допоможуть позбутися від невеликого потемніння. На 500 мл води беремо 100 мг лимонної кислоти. Цю суміш потрібно довести до кипіння. Ювелірну прикрасу необхідно прокип'ятити в розчині протягом 30 хвилин.

Як почистити срібло з камінням

Рекомендуємо почитати:

Новини заразКонтакти