Роками сир зберігають неправильно: шеф-кухар поділилась революційним способом

Як зберегти сир свіжим на місяць довше / Колаж: Главред, фото: УНІАН, pixabay.com

Залишати сир у пластиковій упаковці, в якій його продають, – не найкраща ідея.

Сир, особливо чеддер, часто використовується в приготуванні різних страв — від тостів до макаронів. Але великі шматки, які ми купуємо в супермаркеті, не завжди виходить швидко з'їсти, особливо якщо ви живете самі або не є його великим прихильником. Хоча сир зберігається довше за більшість продуктів у холодильнику, однак з часом на ньому може з’явитися цвіль.

Але не хвилюйтеся – є просте рішення, як уникнути псування сиру. Усе залежить від того, як ви його зберігаєте після відкриття упаковки.

Головний секрет полягає в правильному зберіганні. Відома у TikTok шеф-кухар Кетлін Ешмор радить не залишати сир у його оригінальній пластиковій упаковці. Пластик затримує вологу, що створює ідеальні умови для росту цвілі.

"Головне те, щоб сир міг дихати. Сир, як правило, має вищий рівень вологи, якщо він не може дихати. Саме тому він стає розсадником бактерій і цвілі", - каже Кетлін, передає The Mirror.

Дивіться відео Кетлін із порадою щодо зберігання сиру:

Натомість вона рекомендує використовувати спеціальний "сирний папір". Якщо ж у вас його немає, чудовою альтернативою стане пергамент чи вощений папір.

Просто обгорніть сир пергаментом, як подарунок, і він простоїть у холодильнику набагато довше. За словами шеф-кухарки, за допомогою цього способу сир залишатиметься придатним у три-чотири рази довше, ніж якби ви залишили його в пластику.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти