Буде знову пухнастим: жінка розповіла, як легко відіпрати килимок для ванни

Як випрати килимок для ванни - жінка поділилася секретом для господинь / Колаж Главред, фото: pixabay, ua.depositphotos.com

Експерти розповіли, як правильно очищати килимок для ванної для того, щоб уникнути появи плісняви та шкідливих бактерій.

При регулярному накопиченні вологи та недостатній циркуляції повітря килимки для ванної кімнати можуть стати розсадником неприємних бактерій, а один з експертів стверджує, що люди нехтують їхнім прибиранням.

За словами експертів, килимки для ванної можуть бути одним з найбрудніших місць у ванній кімнаті, яке вже є розсадником бактерій. Очевидно, що залежно від того, як часто ви користуєтеся килимком, його слід прати "щонайменше" раз на тиждень.

Експерт з прибирання Белінда Еверінгем порадила, як "правильно" чистити килимки для ванни. За її словами, це потрібно робити щонайменше раз на тиждень і звертати увагу на будь-які інструкції з догляду за килимком, щоб не зіпсувати його в процесі прання, повідомляє Express.co.uk.

Експерт каже, що на килимках для ванної може накопичуватися волога, яка може призвести до появи цвілі і грибка, якщо їх не мити регулярно.

Вона сказала: "Килимки не тільки вбирають вологу і пару, але й збирають пил, бруд і волосся. Струшування килимка перед пранням є обов'язковим, щоб видалити будь-яке небажане сміття та уникнути засмічення пральної машини в майбутньому".

Для килимків з гумовою поверхнею вона радить ретельно витирати її ганчіркою, щоб видалити будь-який бруд, що накопичився, а між праннями пилососити килимок, щоб звести до мінімуму забруднення. Вона також порадила не прати килимки при теплій температурі, а не при гарячій, додавши, що прання при гарячій температурі призведе до знебарвлення.

Професіонал з прибирання сказала: "Використовуйте свій улюблений миючий засіб з приємним запахом і додайте харчову соду, півсклянки буде достатньо. Це допоможе усунути неприємні запахи, освітлити кольори та зменшити кількість бактерій. Додавання лаванди також допоможе зберегти свіжість і зменшити появу цвілі".

Килимки для ванної не можна перевантажувати в пральну машину, а також не слід прати їх разом з рушниками, оскільки існує ризик перенесення бактерій з одного матеріалу на інший.

Вам також можу бути цікаво:

Автор: Юрій Берендій
Новини заразКонтакти