Бокали блищатимуть як нові: експерт розповів, як позбутись помутніння посуду

Як повернути блиск бокалам - експерт розповів, як позбутись помутніння посуду / Колаж Главред, фото: УНІАН, скріншот із відео

З наближенням Різдва експерт розповів, як надати винним келихам "мішленівського" блиску, позбувшись помутніння посуду для того, щоб вразити гостей.

Бокали можуть мутніти з різних причин. Це може бути викликано залишками вапна або інших мінералів у воді, а також залишками мийного засобу, які можуть відкладатися під час миття бокалів. Крім того, подряпини або нерівності на скляній поверхні, а також умови зберігання бокалів, які сприяють конденсації пари, також можуть призводити до мутності.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як доглядати за побутовими виробами із скла, рекомендуємо наш матеріал: Чистота та блиск: як правильно мити і доглядати за посудом зі скла.

Якщо помутніння не видалити негайно, з ним майже неможливо впоратися. Експерт із догляду за склом Джон Каттс розповів, як легко і просто повернути блиск вашим бокалам. Він назвав 3 способи для поверненню блиску посуду, пише Express.

"Однією з найбільших помилок, яку ми робимо, коли миємо келихи, є те, що кладемо їх у посудомийну машину - але це погана ідея, оскільки миючий засіб і гаряча вода можуть призвести до того, що вони потріскаються або помутніють. Натомість краще мити келихи вручну, замочивши їх у розчині білого оцту та теплої води", - вказує Джон Каттс.

Білий оцет допомагає відновити скляний посуд, усуваючи каламутну плівку, що залишилася на ньому. Експерт також рекомендує витратити час на полірування за допомогою газети або ганчірки з мікрофібри.

За словами Джона, газета або ганчірка з мікрофібри надасть винним келихам "блискучу поверхню без плям".

Він додав: "Ще одна порада - покрутіть бокал в нешліфованому рисі, щоб м'яко почистити важкодоступні місця на ніжці келиха. Використовуйте трохи теплої води, щоб зерна м'яко почистили внутрішню поверхню келиха", - наголошує експерт

Коли справа доходить до чищення келиха для вина, експерт радить починати з верхньої частини і рухатися донизу.

Джон продовжив: "Очищайте келих, починаючи з верхньої частини. Це дозволить вам оглянути всі сліди по всьому периметру і зберегти келих максимально відполірованим. Потримайте келихи над мискою з кип'яченою водою, щоб пара розчиняла будь-які плями, розводи і сліди від їжі, а не відтирала скло", - резюмував Джон Каттс.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти