Жовтих плям більше не побачите: чим відмити куркуму

Як відмити куркуму зі скатертини чи одягу / Колаж: Главред, фото: flickr, скрін з відео

Коли справа доходить до того, як прибрати плями куркуми, чимало господить розводять руками, однак дієві методи є.

Куркума відома своєю користю для здоров'я та потужними властивостями, однак вона може залишити стійкі плями, при чому не лише на одязі, але й на поверхнях. Тому варто знати, що нейтралізує куркуму найкраще.

Як пише Better Homes & Gardens​​​​​​​, насичений золотисто-жовтий пігмент цієї прянощі, що відноситься до сімейства імбиру, має велику стійкість, тому куркуму використовують для фарбування тканин. Щоб відмити одяг, потрібно його замочити у тому, в чому розчиняється куркума найкраще, тобто у спирті.

Ще один варіант, як відмити куркуму від скатертини, штанів чи футболки - це рідний пральний порошок. Нанесіть його безпосередньо на забруднену ділянку та скористайтеся зубною щіткою з м’якою щетиною або вологим рушником, щоб обережно почистити пляму, перш ніж дати їй відмокнути протягом 10 хвилин.

Можна спробувати відмити одяг від куркуми і перекисом водню. Він, до речі, діє у випадку, якщо у вас виникло запитання, як прибрати каррі з одягу. Достатньо протерти пляму від прянощів ватним диском, змоченим у перекисі.

Що таке Better Homes & Gardens?

Better Homes & Gardens - видання, що було створене в 1922 році в Де-Мойні, штат Айова. Протягом ста років Better Homes & Gardens є незамінним ресурсом ідей для дому, страв і рецептів для повсякденних і особливих випадків, а також садових ноу-хау, з якими неможливо конкурувати, йдеться на їхньому сайті.

Читайте також інші новини про виведення плям:

Новини заразКонтакти