Загрожує сильним отруєнням: 10 найбільш небезпечних продуктів для собак

Що не можна їсти собакам / колаж: Главред, фото: pexels

Власників домашніх тварин попереджають про небезпечні страви для їх тварин, які можуть призвести до отруєння.

Власників домашніх тварин закликають вберегти своїх собак від різдвяних страв, які можуть бути небезпечні та токсичні для чотирилапих улюбленців. Святкові страви, зокрема пироги з фаршем, начинка, шоколад і сир, можуть бути дуже небезпечними і навіть смертельними, якщо їх з'їдять собаки.

Вас також зацікавить матеріал: Чи можна давати собаці креветки: відповідь здивує власників псів. Які продукти можуть бути шкідливими для чотирилапого.

Cобаки перетравлюють їжу інакше, ніж люди, те, що є безпечним для споживання людиною, може бути потенційно смертельним для песиків. Багато інгредієнтів улюблених продуктів для людей - надзвичайно токсичні для собак, передає Mirror.

Десять найбільш токсичних продуктів для собак

  1. Пудинг або пироги з фаршем. Виноград і сушені продукти, такі як смородина та родзинки, токсичні для собак, а споживання може призвести до ниркової недостатності.
  2. Начинка. У ній багато солі та жиру, що може призвести до хвороб серця та діабету, якщо споживати її масово або протягом тривалого періоду. Він також містить часник і цибулю, які можуть завдати шкоди шлунку собаки.
  3. Імбирні пряники містять багато олії та жирів, а також можуть викликати панкреатит у домашніх тварин. Мускатний горіх, який міститься в пряниках, також містить токсин під назвою міристицин, який не підходить для шлунка собак.
  4. Горіхи та марципан через високий вміст жиру багато собак страждають від розладу шлунка, а у деяких це може спричинити серйозніші проблеми з шлунково-кишковим трактом.
  5. Молочні продукти. Собакам важко споживати та перетравлювати молочні продукти. Як і деякі люди, вони не переносять продукти з лактозою, такі як молоко та сир, що може викликати розлад шлунка, діарею та блювоту.
  6. Алкоголь. Навіть невелику кількість алкоголю, що міститься у приготованій їжі, не слід давати вашій собаці, і слід негайно звернутися до ветеринара, якщо ваша собака випадково проковтне його.
  7. Штучний підсолоджувач часто міститься в солодощах, і навіть пара може викликати токсичний ефект у маленької собаки, що призведе до пошкодження печінки, блювоти, млявості, судом і коми.
  8. Підлива. Як основний продукт різдвяної вечері, багато залишків буде в підливі, яка містить багато солі, і її слід уникати.
  9. Шоколад. Хімічна речовина теобромін, яка міститься в шоколаді, токсична для собак. Навіть невеликі кількості можуть викликати збудження, підвищену збудливість, тремор, судоми та проблеми з серцем.
  10. Цибуля та часник можуть викликати токсичність. Спочатку може виникнути блювота та діарея, але головним чином пошкоджуються еритроцити, що призводить до анемії.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти