Водіям на замітку: коли не варто натискати незрозумілу кнопку «OFF» в авто

Кнопка «OFF» в автомобілі / колаж: Главред, фото: скріншот з відео, ua.depositphotos.com

Деякі кнопки у автомобілі повинні використовуватися лише в певних випадках.

Сучасні автомобілі, як нові, так і вживані, мають безліч кнопок і гаджетів, до яких потрібно звикнути, коли ви дістаєте ключі і сідаєте за кермо. А для тих, хто хоче їхати максимально безпечно, є одна кнопка, яку ніколи не варто вмикати, якщо тільки ви не перебуваєте в дуже специфічних обставинах. Про це пише LADbible.

У TikTok користувач @carknowledge_ закликав своїх 1,4 мільйона підписників уникати натискання однієї кнопки, пояснюючи, чому не варто її використовувати у 99 відсотках випадків.

«99 відсотків водіїв ігнорують цю небезпечну кнопку в автомобілі. Кнопка, про яку я говорю, - це кнопка вимкнення системи стабілізації кузова автомобіля. Ця функція, також відома як антипробуксовочна система, увімкнена за замовчуванням. Ми не повинні її торкатися», - сказав він.

Автор відео зауважив, що після натискання антипробуксовочна система автоматично вимикається. При різкому повороті або різкому прискоренні автомобіль з великою ймовірністю може зісковзнути або перекинутися.

«У багатьох випадках не варто її використовувати, оскільки вона суттєво послаблює контроль над автомобілем на високих швидкостях і при проходженні поворотів. Система працює, визначаючи, коли ваші шини втрачають зчеплення з дорогою і починають пробуксовувати. Якщо це станеться, у вас виникнуть проблеми, тому антипробуксовочна система сповільнить обертання колеса, щоб, зрештою, змусити його зупинитися і відновити зчеплення з дорогою», - зауважив він.

Коли можна вимкнути антипробуксовочну систему

Автор відео додав, що це залежить від конкретних погодних умов.

«Ми говоримо про ожеледицю або сніг, коли ваші колеса не можуть зчепитися з дорогою. Це не дуже приємно, тому, вимкнувши цю функцію, ви можете прокрутити колеса сильніше, щоб спробувати отримати імпульс, необхідний для початкового руху на дорозі. Якщо ви не вимкнете цю функцію, система продовжить визначати прокручування коліс і вимкнеться. Те ж саме відбувається, якщо ви їдете по бездоріжжю або в дуже брудних умовах», - йдеться у відео.

Дивіться відео, як користуватись кнопкою «антипробуксовочна система» в автомобілі:

@carknowledge_ The car buttons that novice drivers most easily overlook!#car#tips#driving♬ original sound - Driver_Arya_

Що відомо про LADbible Group Limited?

LADbible Group - британський цифровий видавець. Медіа-бренди LADbible Group мають аудиторію, що наближається до мільярда, з 262 мільйонами підписників у всьому світі на основних платформах соціальних мереж.

Компанія публікує оригінальні і придбані матеріали, включаючи редакційні, відео та документальні матеріали, деякі з яких транслюються в прямому ефірі. Їхній вміст охоплює розваги та інтерв’ю зі знаменитостями, а також новини та поточні події, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Новини заразКонтакти