Так робить більшість: чому не варто тримати руку на важелі перемикання передач

Чому не можна тримати руку на коробці передач / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Зазвичай ця звичка притаманна водіям автомобілів на «механіці».

Серед українських автомобілістів є досить поширена звичка - тримати руку на важелі перемикання передач. Однак, краще цього не робити, щоб не влетіти у «копієчку». Про це пише видання «Твоя машина».

Зазначається, що зазвичай ця звичка притаманна водіям автомобілів на «механіці», яким постійно потрібно перемикати передачі вручну, але нерідко грішать цим і власники авто на АКПП.

Чому не можна тримати руку на коробці передач

За словами експертів, навіть незначний тиск на важіль перемикання передач створює підвищене навантаження на трансмісію і призводить до передчасного зносу таких деталей, як вилки, синхронізатори або підшипники.

Зокрема, звичка тримати руку на важелі може призвести до пошкодження селектора передач. Зрештою це призводить до неполадок у роботі КПП і поступового виходу її з ладу.

Крім того, тримання руки на важелі КПП банально небезпечне, оскільки водій має тримати кермо обома руками. В екстреній ситуації він просто може не встигнути належним чином відреагувати на загрозу, що призведе до непередбачуваних наслідків.

Що відомо про видання "Твоя машина"?

Український автомобільний ресурс "Твоя машина" – щоденне інтернет-видання для автолюбителів в Україні. Воно публікує автомобільні новини, статті з відео і фотографіями. Видання зачіпає найрізноманітніші теми на автомобільну тематику, йдеться в описі сайту.

Читайте також:

Новини заразКонтакти