Скільки днів можна зберігати суп у холодильнику: відповідь кухаря просто здивує

Скільки днів можна зберігати суп у холодильнику/ колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua, unsplash.com

Часто хочеться наготувати побільшу каструлю супу, щоб на довше вистачило. Але не всі знають, скільки можна зберігати суп в холодильнику.

Під час приготування супу досить часто хочеться наготувати цієї страви в такому об’ємі, щоб вистачило принаймні на кілька днів. Але в такої ідеї є як мінімум один мінус – страва може зберігатися не настільки довго, як хотілося б, особливо в умовах періодичних відключень електроенергії.

Радимо також прочитати матеріал: З’являється отрута, що може вбити: чи можна їсти консервацію, яка здулася

Загалом термін зберігання супу може варіюватися залежно від того, з яких саме продуктів він приготований, адже одні продукти можуть зберігатися довше у вареному стані, інші – менший проміжок часу. Найдовше зберігаються жирні м’ясні супи, найменше – рибні.

Відомий український кухар Євген Клопотенко розповів, скільки днів можна зберігати суп у холодильнику.

"Природно хотіти зварити суп наперед, так щоб ще кілька днів не доводилося готувати. Але ми не рекомендуємо зберігати суп в холодильнику довше 2 діб. Обирайте лише свіжі продукти та слідкуйте за температурою в холодильнику: перепади температури можуть скоротити термін зберігання", - зазначив Клопотенко.

Як зрозуміти зіпсувався суп чи ні

Якщо суп уже деякий час стоїть у холодильнику, то про його придатність до вживання варто робити висновки по зовнішньому вигляду і запаху. Якщо у вас є якісь сумніви щодо безпечності страви, то краще її не їсти.

Хто такий Євген Клопотенко?

Клопотенко Євген Вікторович – український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.

Як довго зберігаються овочі та фрукти в холодильнику/ Інфографіка: Главред

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти