Чому жіноча білизна має маленькі банти спереду: відповідь здивує всіх

Для чого на жіночій білизні бантики / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, скріншот: відео

Жінки носили нижню білизну протягом століть, але лише в 19 столітті вона почала нагадувати нижню білизну, яку ми знаємо сьогодні - дізнайтесь цікаві факти.

Більшість жінок щодня бачать маленький декоративний бантик на нижній білизні, але мало хто замислюється над тим, чому він там і яка його мета.

Відомо, що жінки не носили нижню білизну до 19 століття. Замість цього вони носили своєрідну "нижню білизну", передає Mirror.

Радимо також ознайомитись із матеріалом: Коли правильно міняти постільну білизну, щоб залучити достаток в дім. Дізнайтесь, чому не можна прати у понеділок.

"Це були дві окремі штанини, які з’єднувалися на талії, щось на кшталт мішкуватої пари шортів, які доходили до колін. Зрештою, до 1920 року шорти стали коротшими, закінчуючись вище коліна, а не під ним. Ймовірно, це відповідало новим, коротшим фасонам одягу", - пояснили експерти.

Насравді виявилося, що центральна дужка спочатку використовувалася для запобігання сповзанню нижньої білизни до того, як була винайдена резинка.

"П’єр Валтон також мав великий вплив на жіночу нижню білизну. У 1918 році цей француз розробив бавовняні трусики, які мали еластичний пояс і були набагато коротшими на нозі, що робило їх більш практичними як для дорослих, так і для дітей", - йдеться у матеріалі.

Маленький бант - це місце, де зав’язували цей пояс, і звичайно спереду, тому що це найпростіше місце, де можна було зробити щось подібне.

Однак, це не єдина причина. Багато століть тому, до винайдення електрики, жінкам часто доводилося вставати до світанку й одягатися в темряві або при світлі свічок. Отже, бантик використовувався для того, щоб відрізнити передню частину білизни від задньої.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти