Від часнику та цибулі до перцю: найкраще насіння для вирощування розсади в січні

Що посадити в січні на розсаду / Колаж Главред, фото flickr (Kjokkenutstyr Net, B Lim, André Winkler)

Найкраще в січні садити перець чилі, часник, баклажан і цибулю.

Посадка насіння овочів в цю пору року, можливо, не входить в список ваших справ на новий рік, але це може дати досить приємні результати.

Коли на вулиці настає зимова холоднеча, садівники часто звертаються до домашнього тепла і затишку, де підвіконня і спеціальні місця для висадки насіння стають ідеальними інкубаторами для майбутнього врожаю. Посів насіння в закритому грунті в січні дозволяє правильно і своєчасно почати вегетаційний період, забезпечуючи контрольоване середовище для проростання.

Використання лотків або горщиків, розташованих під світлом штучних ламп, що імітують сонячні промені, не тільки продовжує період вирощування, але і забезпечує міцні сходження, готові до пересадки у відкритий грунт, коли відступлять морози.

Деякі овочі, такі як часник, зазвичай потребують охолодження, щоб сформувати хорошу цибулину, тому їх зазвичай висаджують на вулиці з січня до кінця березня. Тіктокерша Rhiannon's Garden поділилася деякими своїми улюбленими насінням овочів, які можна посадити в січні.

Часник

"Січень - це останній шанс посадити зубчики часнику, адже цьому овочу дуже потрібен холодний період, щоб зійти. Переконайтеся, що ви купили часник спеціально для посадки, і добре підготуйте грядку, внісши в неї багато компосту або натуральних добрив, оскільки часник - дуже голодна рослина", - говорить Ріаннон.

П'ять зручних кроків для посадки часнику:

Цибуля

Ріаннон каже: "Якщо ви хочете виростити ранню цибулю з насіння, то січень - чудовий час для цього".

Зараз у вашому саду занадто холодно і мокро, щоб почати вирощувати набори цибулі зараз, але ви можете вирощувати їх у лотках, розміщених у приміщенні, наприкінці січня. Лук відразу ж вкорениться і дасть листя, і буде благополучно рости в лотку для розсади до березня-квітня.

"Січень - найкращий місяць для посадки перцю, чилі та баклажанів, оскільки цим рослинам потрібен дуже довгий вегетаційний період, щоб плоди встигли дозріти. Переконайтеся, що ви починаєте вирощувати їх у великій кількості тепла - бажано в нагрітому розсаднику та з лампами для вирощування, якщо вони у вас є", - каже Ріаннон.

Чилі

У компанії Thompson & Morgan є кілька корисних порад з посіву чилі в закритому грунті. Вони говорять:

Перець

Компанія First Tunnels радить пророщувати насіння перцю в будь-якому теплому місці (вище 21°C), але для досягнення найкращих результатів слід придбати розмножувач. Щоб ваші перці процвітали взимку, світлодіодні лампи для вирощування - це чудовий спосіб переконатися, що рослини не стануть занадто млявими та слабкими від нестачі сонячного світла.

На сайті сказано наступне: "Однією з головних проблем, яка може виникнути з насінням, є те, що їх можна поливати занадто багато або занадто мало. Важливо ретельно регулювати кількість води, яку виділяють сіянці. Завжди поливайте знизу і враховуйте рівень вологості в будинку".

Незважаючи на те, що очікування теплої погоди може здатися довгим і важким, щоб перемістити перці в політунель, ви повинні подбати про свої рослини. Обов'язково пересаджуйте перці в горщики, поки вони не переросли свої горщики, оскільки це може вплинути на їх ріст. Тримайте рослини перцю в приміщенні, поки нічна температура не досягне 12°C.

Баклажан

На думку Gardener's World, насіння баклажанів можна висаджувати у відкритий грунт вже в січні, якщо у вас є доступ до розсаднику. Як тільки з'являться перші справжні листя, акуратно пересадите розсаду в окремі 7,5-см горщики. Вирощуйте розсаду баклажанів на відкритому повітрі з середини квітня.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти