Оманлива оптична ілюзія: лише 3% людей здатні знайти кота

Лише 3% людей можуть виявити кота, що сховався / Колаж: Главред, фото: pixabay.com, mirror.co.uk

Багато хто ламав голови, намагаючись знайти кішку. Вся справа в тому, що мозок змушує фокусувати увагу не на тому місці.

Рішення однієї або двох головоломок на день може покращити когнітивні здібності. Якщо практикуватися щодня, то дуже скоро вийде значно поліпшити роботу мозку. Якщо ви готові почати тренування, то спробуйте розібратися з цією досить складною оптичною ілюзією.

Подивіться уважно на картинку. Здається, що на ній зображені лише кактуси. Але насправді там ховаеться дехто ще - і це кіт.

Ваше завдання - знайти кота якомога швидше, причому найдосвідченіші майстри головоломок можуть зробити це всього за вісім секунд або навіть менше.

За словами авторів, лише 3% людей можуть знайти кота у встановлений термін, тому, якщо вам вдасться це зробити, ви можете зарахувати себе до числа найрозумніших.

Чи бачите ви кота на картинці? / Фото: mirror.co.uk

Оптична ілюзія дуже оманлива, оскільки ваша увага, найімовірніше, буде прикута до плями світла в нижній частині зображення - здається, що воно виділяється на тлі решти тіні. Але насправді кота там немає, тож не варто витрачати час даремно.

Правильна відповідь на головоломку / Фото: mirror.co.uk

Раніше Главред пропонував вирішити головоломку для найпильниших: потрібно за 6 секунд знайти трьох поросят на картинці.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти