Не залежить від породи: скільки разів на день годувати собаку - точна цифра

Скільки разів на день годувати собаку - точна цифра здивує / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Правильний графік годування собаки є важливим фактором для підтримки її здоров'я. Главред з'ясував, скільки разів на день потрібно годувати собаку.

Годування собаки — це важлива частина догляду, яка впливає на її здоров'я, енергію та загальне самопочуття. Правильний режим годування дозволяє підтримувати нормальну вагу, покращує травлення та запобігає поведінковим проблемам. Експерти просвітницького проекту AnimalWised розповіли, скільки скільки собака має їсти на день та коли краще годувати собаку вранці або ввечері.

Як часто потрібно годувати собаку

Більшість ветеринарів і захисників тварин радять годувати дорослу собаку двічі на день з інтервалом у 12 годин між прийомами їжі. Як зазначають фахівці AnimalWised, цей графік годування має декілька переваг. По-перше, він допомагає стабілізувати травлення собаки, адже організм привчається до регулярного надходження їжі, що дозволяє уникнути перевантаження шлунка.

Експерти підкреслюють важливість дотримання стабільного графіка.

"Регулярне годування допомагає собакам почуватися комфортніше та уникнути стресу, що часто пов'язаний з очікуванням їжі", - вказують вони.

Крім того, такий режим дозволяє уникнути постійних прохань про їжу, оскільки собаки знають, коли наступає їхній час для годування.

Дивіться відео про те, скільки має з'їдати собака на день:

Чому собак годують 2 рази на день

За словами експертів, головне — це дотримуватися стабільного інтервалу в 12 годин.

"Не так важливо, чи годуєте ви собаку о 8-й вечора чи о 10-й, головне — забезпечити послідовність та регулярність", — пояснюють в AnimalWised.

Слід також враховувати фізичну активність собаки. Експерти застерігають від годування собаки безпосередньо перед або після інтенсивних фізичних навантажень, оскільки це може спричинити серйозні проблеми зі шлунком, особливо у великих порід.

"Годуйте собаку через годину після прогулянки, щоб запобігти можливим проблемам", — рекомендують зоологи.

Скільки разів на день годувати собаку за віком

Частота годування собак залежить від їхнього віку. Зоологи AnimalWised зазначають, що цуценят до восьми тижнів потрібно годувати материнським молоком. Після цього періоду можна поступово вводити тверду їжу, розділяючи її на 4-5 прийомів на день.

З віком кількість прийомів їжі поступово зменшується. Наприклад, у віці 3-6 місяців цуценят слід годувати тричі на день, а з 6 місяців до року — двічі на день.

"Дуже важливо поступово знижувати кількість прийомів їжі, щоб травна система собаки могла адаптуватися", — наголошують експерти.

Дивіться відео про те, скільки разів на день годувати собаку за віком:

Чи можна дорослого собаку годувати 3 рази на день

Коли собака досягає похилого віку, її потреби можуть змінюватися, особливо через стан здоров'я.

"Старшим собакам часто потрібен спеціальний раціон і режим годування, що залежить від їхнього клінічного стану", — зазначають в AnimalWised.

Деякі старші собаки можуть віддавати перевагу меншим, але частішим порціям через проблеми зі здоров'ям.

У будь-якому випадку, важливо консультуватися з ветеринаром, щоб адаптувати графік і раціон годування відповідно до індивідуальних потреб тварини.

Що відомо про AnimalWised

AnimalWised - це освітницька ініціатива, заснована у 2015 році з метою просвіти користувачів щодо різноманітних питань, пов'язаних з тваринами. До команди проекту входять журналісти, ветеринари, етологи та зоопсихологи, які мають пристрасть до тварин у всіх їхніх проявах. Мета AnimalWised - створити ресурс, де користувачі можуть досліджувати різні аспекти тваринного світу. Водночас, зазначається, що інформація, яку надають фахівці AnimalWised має виключно інформативний характер і не замінює професійну консультацію, необхідну для надання допомоги конкретній тварині.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти