Деякі весь час дарували не те: яка різниця між парфумами та туалетною водою

Які аромати найстійкіші - яка різниця між парфумами і туалетною водою / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube

Главред з'ясував, у чому різниця між парфумами, туалетною водою, парфумованою водою та одеколоном і, як правильно наносити аромати протягом дня.

Парфуми - це засоби якими кожен може підкреслити індивідуальний стиль або настрій. Крім того, ароматичні засоби можуть мати психологічний вплив, допомагаючи підняти настрій або створюючи відчуття комфорту і затишку. Про те. яка різниця між різними видами ароматичних засобів розповів парфумер Богдан Зубченко в ефірі "Сніданку з 1+1".

На що варто звернути увагу при виборі парфумів

За словами Богдана Зубченка, чимало людей сьогодні створюють власні парфумерні гардероби у якому є різні аромати на певні випадки життя.

"Вони можуть підбиратись до різних погод, до різних стилів одягу, до різних життєвих ситуацій", - наголошує він.

Парфумер додає, що при купівлі будь-якого аромату, людина прагне у цього аромату були певні показники, тобто він повинен бути стійкий, яскравий, помітий. Одна при цьому потрібно врахувати тип купленого аромату.

Як користуватись парфумами

Експерт із парфумерії зазначає, що є кілька типів ароматів за стійкість. Одеколони - це аромати невеликої стійкості, вони пахнуть десь 2-4 години і побудовані здебільшого на цитрусових нотах.

Водночас, за його словами, талетні води - легкі, можуть мати будь-які ноти.

"Це аромати ранку, це аромати дня, які ідеально співпадають із вашою діловою активністю, із фітнес-стилем, із кежуал-стилем. Тобто те, що не залишається до вечора і ви маєте можливість із такими легкими концентраціями витримувати парфумерний етикет, що дуже важливо і сьогоднішній сучасний парфумерний гардероб неможливий без поняття парфумерного етикету", - наголошує він.

Він наводить приклад використання різних типів ароматів протягом дня.

"Ви можете вдягти аромат на день у якості туалетної води. Вона пахне до 5-6 годин. Потім, якщо у вас немає навіть можливості перевдягнутися, ви можете дістати із сумочки парфуми піти на коктейль або навіть у театр із улюбленим ароматом, але вже іншою концентрацією і з більш розкритою парфумерною паліторією, бо в екстракті завжди більш насичена і більш складна композиція того ж самого аромату. Тобто, одеколо, туалетна вода – це у нас ранок-день. Потім день-вечір – парфумована вода і вечір – екстракт парфуму", - додає Богдан Зубченко.

Дивіться відео про те, в чому різниця між парфумами, туалетною водою, парфумованою водою та одеколоном:

Як правильно наносити парфуми

Парфумер наголошує на тому, що є класичні точки для насенення ароматів на тіло та одяг людини.

"Класичні точки - це зап'ястки, шия, але інколи жінка може змінити місце нанесення. Якщо аромату дуже багато в зоні декольте - можна нанести аромат на спину, наприклад, якщо це відкрита сукня", - зазначив Богдан Зубченко.

За його словами, такий спосіб нанесення аромату дозволить залишати за людиною приємний шлейф із запаху.

Інший спосіб полягаж в тому, щоб зробити кілька "пшиків" аромату вгору поперед людиною і увійти у цю "хмаринку"

Експерт із ароматів додає, що це також є способом "нашаровування ароматів"

"Це дуже сучасно. Наприклад, ви любите дуже квіткові аромати, однак влітку є бажання його трішки освіжити, додати цитрусових нот. Ви можете "вдягти" улюблені квіткові пахощі, а потім кілька "пшиків" у повітря цитрусового аромату і увійти в "хмаринку", - вказує Богдан Зубченко.

Хто такий Богдан Зубченко

Богдан Зубченко - парфумер, ольфактолог, парфумерний критик. Є визнаним експертом в галузі парфумерії. Публікує парфумерні огляди, розробляє методики та проводить майстер-класи, тренінги для широкої публіки і професіоналів парфумерного ритейлу.

Екс-директор київського Guerlain Boutique et Cabine.

Автор численних персональних, а також бутикових та інтер'єрних ароматів, створених як для власного бренду, так і для інших парфумерних марок.

Незалежний парфумер, креатор та власник авторської марки BZ PARFUMS BOHDAN ZUBCHENKO since 1993 першого українського нішевого парфумерного бренду. Арт-директор салону високої парфумерії Le Flacon.

У чому різниця між парфумами, туалетною водою, парфумованою водою та одеколоном

Парфуми (Perfume):

Туалетна вода (Eau de Toilette):

Парфумована вода (Eau de Parfum):

Одеколон (Eau de Cologne):

Ці категорії різняться за концентрацією ароматичних масел і, відповідно, інтенсивністю та тривалістю аромату. Вибір кожного виду залежить від вашого вподобання та ситуації, в якій ви плануєте використовувати пахощі.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти