Як помити мультиварку всередині та зовні: найкращі лайфхаки

Мультиварка засяє чистотою з цими засобами / Колаж: Главред, фото: скріншоти

Якщо ви любите швидкість у приготуванні їжі та прибиранні кухні після цього, варто знати, як швидко відмити мультиварку від жиру.

Мультиварка - один із тих побутових приладів, який особливо цінується господинями. Однак із нею бувають і складнощі, адже не всі знають - чи можна мити мультиварку всередині, як це правильно робити і якими засобами.

Якщо ви любите чистоту на кухні, вас може зацікавити: як відбілити емальовану каструлю: спосіб, який дасть вражаючий результат.

Відома телеведуча Марта Стюарт на своєму сайті поділилася лайфхаками, як очистити чашу мультиварки від нагару чи інших забруднень, а також інші елементи приладу.

Щоб правильно почистити мультиварку, зазвичай достатньо кількох простих засобів, таких як гаряча вода з мийним засобом. Більшість чаш можна мити в посудомийній машині або вручну. Часто господині вагаються, чи можна мити мультиварку содою. Відповідь очевидна - так. Харчова сода і оцет — чудові помічники для видалення стійких забруднень.

Для чищення кришки, зніміть її та обробіть вологою ганчіркою з мильним розчином. Зубна щітка допоможе очистити важкодоступні місця, зокрема краї та кути під кришкою. Гумове ущільнення рекомендується замочити в гарячій мильній воді. Якщо у вашій моделі є функція пари, вона також може допомогти позбутися застарілих залишків їжі.

Після складання мультиварки варто додати в неї дві чашки води та столову ложку лимонної цедри або білого оцту і запустити режим пари. Після цього всі частини потрібно ретельно висушити.

Ще одне непросте завдання - визначити, чим можна почистити нагрівальний елемент мультиварки. Якщо він забруднений, спочатку зачекайте, поки охолоне. Використовуйте суху тканину або м'яку абразивну губку для акуратного чищення, щоб не пошкодити прилад.

Для видалення пригорілої їжі рекомендується зробити пасту з харчової соди та мийного засобу, нанести її на забруднені місця та залишити на годину. Харчова сода ефективно розщеплює жири та полегшує очищення без значних зусиль.

Ще один варіант, який розвіює вагання, чи можна мити мультиварку оцтом, це суміш 2 ложок з такою ж кількістю соди. Суміш оцту і соди потрібно додати до води в чашу та встановити низький режим нагрівання на годину. Після охолодження чашу можна помити в посудомийній машині або вручну.

Більшість знімних частин мультиварки також можна мити в посудомийній машині, але електричні елементи ніколи не слід занурювати у воду.

Хто така Марта Стюарт?

Марта Стюарт — американська бізнесвумен, яка займається роздрібною торгівлею, письменниця та медійна особистість. Як засновник Martha Stewart Living Omnimedia, вона досягла успіху завдяки різноманітним бізнесам, включно з видавництвом, телерадіомовленням, мерчандайзингом й електронною комерцією. Вона написала численні бестселери, є видавцем журналу «Марта Стюарт лівінг» і вела дві синдиковані телевізійні програми: «Життя Марти Стюарт», яка виходила з 1993 до 2004 рік, і «Марта», яка виходила з 2005 до 2012 рік, пише Вікіпедія.

Інші новини, що можуть вас зацікавити:

Новини заразКонтакти