Як відмити плиту до блиску простим способом: жир і нагар моментально зникнуть

Як відмити плиту до блиску простим способом/ колаж: Главред, фото: скрін

Потрібні всього 3 прості інгредієнти, які у поєднанні допоможуть створити ефективний засіб для миття плити на кухні.

Негласне правило будь-якої господині – мити плиту одразу після приготування їжі. Але на жаль це виходить не завжди. І з часом на такій техніці накопичуються жир та інші забруднення.

Радимо також прочитати матеріал: Вчитель загубив важливий предмет, треба його знайти за 7 секунд: загадка на уважність

Авторка YouTube-каналу "Світ порад" розповіла, як відчистити плиту, не використовуючи дорогі магазинні засоби.

"Якщо ви не знаєте, чим відмити плиту на кухні, то в цьому відео я покажу простий і доступний спосіб. Вам буде потрібно тільки засіб для миття посуду, сода і оцет. Таким чином ви зможете очистити газову плиту покриту емаллю, плиту з нержавіючої сталі або склокерамічну варильну поверхню", – розповіла авторка в описі до відео.

Як відмити конфорки на газовій плиті

Для початку потрібно зняти решітки та конфорки. Далі конфорки потрібно замочити у воді, додавши до неї розчин для миття посуду, оцет і соду. Усе добре перемішати і залишити на кілька хвилин. Якщо нагару багато, то можна залишити у розчині на довше. Після замочування потрібно відтерти нагар губкою і під час цього за необхідності додати трішки соди. Потім конфорки потрібно сполоснути водою і просушити.

Як відчистити плиту від нагару і жиру

Поверхню для плити можна відмити рідиною для миття посуду, змішавши її з содою та оцтом. Усе потрібно змішувати приблизно в рівних частинах. Суміш розтерти по усій поверхні плити і залишити на декілька хвилин. Після цього добре змити ганчіркою, змоченою у чистій воді. Також можна після цього протерти поверхню серветкою, змоченою етиловим спиртом, щоб вона блищала.

Як очистити решітки на газовій плиті

Решітки потрібно замочити, щоб легко відмити їх від жиру. Потрібно взяти пакет для сміття, покласти туди решітки, побризкати їх розчином з оцту, рідини для миття посуду та води. Речовини для цієї суміші потрібно змішувати у наступних пропорціях:

Після цього решітки загорнути у пакет і залишити на кілька годин. Якщо вони дуже брудні, то можна залишити на ніч. Коли решітки відмокнуть, нагар і жир будуть легко відходити, якщо добре потерти їх губкою.

Дивіться відео про те, як відмити плиту:

Що відомо про YouTube-каналу "Світ порад"?

У YouTube-каналі "Світ порад" публікуються відео з корисними порадами, лайфхаками, креативними ідеями (побут, прибирання, краса, кулінарія, здорове харчування, схуднення, дієти, розвиток), які можуть стати в нагоді у повсякденному житті.

Як відмити плиту на кухні/ Інфографіка: Главред

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти