Як очистити ванну від жовтизни: проста порада для всіх домогосподарок

Чавунна ванна пожовкла - не біда, її можна швидко відмити навіть за допомогою підручних засобів / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, скріншот YouTube

Коли ви не знаєте, що робити, якщо ванна пожовкла – приготуйте домашній розчин із засобу для миття посуду і оцту і починайте її очищення.

Багато хто з нас стикається з проблемою, коли ванна стала жовта, а звичний білий колір поверхні ледве проглядається. Колір ванни змінюється з багатьох причин – від неякісного покриття до особливостей складу водопровідної води. У таких випадках важливо знати, як очистити ванну від жовтого нальоту в домашніх умовах.

Чим очистити ванну від жовтих плям

Приготуйте розчин для чищення ванної

Розчин можна зробити самостійно, не обов'язково для цього бігти до магазину побутової хімії.

Що нам знадобиться:

Беремо миску, куди додаємо дві столові ложки засобу для миття посуду, туди ж чотири столові ложки оцту, а також дві чайні ложки лимонної кислоти. Після цього потрібно добре все перемішати, щоб розчин став повністю рідким.

Чистимо ванну губкою

Одягніть рукавички і нанесіть тонким шаром засіб, який повинен покрити всю поверхню ванни. Якщо вам заважає сильний запах оцту, одягніть маску. Найкраще використовувати губку і повільно протирати ванну. Чекаємо де кілька хвилин і змиваємо засіб.

У підсумку ваша ванна знову стане білосніжною. Не забувайте, що якщо ситуація вже дуже сильно запущена, то допоможе тільки оновлення покриття, а очищення лише зробить поверхню на декілька тонів біліше.

Новини заразКонтакти