Де зберігати зелені помідори, щоб вони швидше почервоніли - поради на мільйон

Куди покласти помідори, щоб вони швидше почервоніли / Колаж: Главред, фото: flickr

Питання, що робити із зеленими помідорами, щоб вони почервоніли, спантеличує багато господинь. Експерт поділилась, що допоможе помідорам швидко почервоніти.

Сезон дозрівання помідорів вже наближається. Однак багато господарів і господинь стикаються з проблемою недоспілих зелених плодів. Тож важливо знати, куди покласти помідори, щоб вони швидше почервоніли.

Легкими порадами, які врятують ваші помідори, поділилася експерт Антоніна Лесик в сюжеті "Сніданку 1+1". Вона розповіла, що робити із зеленими помідорами, щоб вони почервоніли. І для цього насправді не потрібно складних розрахунків чи великих витрат. Достатньо лише заглянути у свої фруктово-овочеві запаси.

Куди покласти помідори, щоб вони швидше почервоніли

Зеленим помідорам для швидшого дозрівання потрібне "сусідство" із стиглими плодами, які виділяють газ етилен. Тому достатньо покласти зелені помідори поруч з декількома червоними, або ж яблуками - вони також виділяють велику кількість етилену.

Дивіться відео про те, що робити, щоб прискорити дозрівання зелених помідорів:

Багато господинь також зауважують, що помідори швидше достигають у теплих місцях з хорошим провітрюванням і високою вологістю. Найкомфортніша температура для цього 20-25°C.

Де краще дозрівають помідори у темряві чи на світлі

Якщо брати до уваги рівень освітлення, при якому краще залишати зелені помідори для дозрівання, то це більш темні приміщення. Тоді у плодів буде більш рівномірний червоний окрас. Якщо ж у вас є можливість залишити помідори тільки на світлі - пам'ятайте, що їх потрібно час від часу перевертати, адже швидше дозріватиме сторона на сонці.

Хто така Антоніна Лесик

Антоніна Лесик - садова блогерка, флорист, телеведуча каналу 1+1. Займається професійно садівництвом та ландшафтним дизайном.

Читайте також про вирощування помідорів:

Новини заразКонтакти